Вести

Састанак са представником NALED-a: Зајечар препознат као град са позитивном пословном климом

Састанак са представником NALED-a: Зајечар препознат као град са позитивном пословном климом

Данас је у салону Градске управе градоначелник Зајечара Бошко Ничић са сарадницима, одржао састанак са представником Националне алијансе за локални развој -NALED Душаном Васиљевићем, консултантом за економска и питања добре управе.

На састанку је било речи о иницијативи NALEDA -a и Савеза пчеларских оганизација Србије (СПОС) да град Зајечар буде потписник Декларације о заштити пчела. Намера је да сви градови и општине које су потписале и који ће потписати Декларацију, исту промовишу путем сајта и друштвених мрежа. Како је најављено, ускоро ће бити у функцији интерактивна мапа запрашивања пчела, која ће садржати податке о периоду када јединице локалних самоуправа врше третирање комараца, као и податке о начину третирања и врсти средства које се користи за третирање. СПОС и NALED имају намеру да кроз информисање јавности о значају очувања пчела, истакну као примере добре праксе оне градове и општине који су се прикључили Декларацији.

Такође, од стране Националне алијансе за локални развој –NALED-а покренута је иницијатива да град Зајечар уђе у процес сертификације града са позитивном пословном климом. Идеја је, како је нагласио представник NALEDA-а Душан Васиљевић, да Зајечар буде део Клуба који одређеним градовима и општинама обезбеђује погодности, али и ствара нове могућности, како по питању утицаја на актуелне реформске процесе од значаја за једну локалну самоуправу, тако и по питању добијања јасних смерница о томе како креирати добру пословну климу.

-Идеја је да сада ми бирамо општине и градове који заслужују сертификат, а ми сматрамо да је Зајечар међу њима, рекао је на састанку Васиљевић.

Градоначелник Бошко Ничић је изразио захвалност, али и задовољство што је Зајечар препознат као град са позитивном пословном климом, и нагласио да досадашњи инвеститори већ имају речи хвале за службе које су се брзо прилагођавале њиховим потребама приликом отварања погона, као и квалитетом пружених услуга и информација.

Програм сертификације има за циљ да побољша сарадњу свих оних актера који су укључени у процес привлачења и реализације страних инвестиција као и да промовише стандарде који стварају позитивну пословну климу. Овај програм ће омогућити градовима и општинама да кроз сертификат покажу потенцијалним инвеститорима да могу да понуде здраво окружење које погодује развоју бизниса.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.