Вести

Зајечар: Сертификат о успешно реализованом пројекту за младе “Отворена врата иза затворених врата”

Зајечар: Сертификат о успешно реализованом пројекту за младе “Отворена врата иза затворених врата”

Граду Зајечару уручен је сертификат о успешно реализованом социо-иновативном пројекту за младе “Отворена врата иза затворених врата”.

Током догађаја који је одржан у Ћуприји, додељени су сертификати за успешну реализацију пројеката у Зајечару, Власотинцу, Ивањици, Смедереву, Рашки, Ћуприји, Новом Пазару и Неготину. Пројекти спроведени у оквиру јавног позива под слоганом „Нове идеје по мери заједнице” били су укупне вредности преко 110.000 евра.

Укупно 2.580 грађана и грађанки у овим градовима ,добило је подршку кроз унапређење приступа различитим јавним услугама у области здравства и социјалне заштите, док је око 230 људи из рањивих друштвених група економски оснажено кроз стручну обуку, од чега је њих 145 остварило радни ангажман и повећало приходе.

-Сарадња са локалним самоуправама је кључна за унапређење квалитета живота грађана, испуњавања њихових права, доступност јавних услуга и равноправност свих грађана Србије. У том процесу је и улога организација цивилног друштва веома значајна, што показују и резултати ових пројеката. Посебно је охрабрујуће што је постигнута пуна одрживост иновативних услуга које су кроз ове пројекте покренуте, рекла је овом приликом помоћница министарке за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Мирјана Ћојбашић и захвалила се на дугогодишњом подршци Владе Швајцарске и УНОПС-у.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.