Вести

КОРОНА У ЗАЈЕЧАРУ: Још једно новозаражено лице

КОРОНА У ЗАЈЕЧАРУ: Још једно новозаражено лице

На основу 82 новообрађена PCR и Аg узорка , у последња 24 h, на територији града Зајечара имамо једну (1) covid-19 позитивну особу ( 1,2% од броја тестираних).

Ова, новоинфицирана, особа је мушког пола, старости 70 година.

На четири (4) контролна теста немамо ни једну особу која је и даље позитивна на вирус covid-19.

Од почетка пандемије обрађено је укупно 25.141 PCR и Ag узорака а чекају се резултати за још 117 раније тестираних особа.

До сада је обољевање од covid-19 инфекције потврђено код 5.330 грађана Зајечара (2.726 женског и 2.604 мушког пола).

Од овог броја, код 5.254 особа више нема знакова инфекције на тестирању (сматрају се излеченима).

На Инфективном одељењу, које је остало једино у covid систему, смештено је 21 оболелих ( 1 пријем и 2 отпуста).

На кисеоничкој потпори су 8 пацијента оболела од инфекције covid-19.

На Инфективном одељењу (covid систем) , преостало је још 29 слободних места, за смештај covid-19 инфицираних особа које су у стању неопходне хоспитализације.

Остали оболели, без симптома или са лакшом клиничком сликом, су у изолацији и на кућном лечењу.

ИЗВЕШТАЈ О ИМУНИЗАЦИЈИ

До јуче је 37.944 грађанa Зајечара примило (“Фајзер”, “Синофарм”, “Спутњик В” и “АстраЗенека”) вакцину од чега је 20.488 (45,44% пунолетне популације) примило прву вакцину, а 17.456 (38,71% од пунолетне популације) је ревакцинисано.

МОЛБА ШВС ГРАДА ЗАЈЕЧАРА

Још једном МОЛИМО, посебно припаднике млађе популације града Зајечара, да приме једну од две доступне вакцине у нашем Дому здравља у Зајечару (“Синофарм” од 09-13 h и “Фајзер” од 13-17 h) како би смо достигли тзв. “колективни имунитет” и укинули ванредну ситуацију у граду.

Док не достигнемо цифру од, бар, 50% вакцинисаних и ревакцинисаних то неће бити могуће и бићемо приморани да одлажемо прославе, бројне манифестације и сл.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.