Вести

У Зајечару још 2 позитивна лица на корона вирус: Преминула једна особа

У Зајечару још 2 позитивна лица на корона вирус: Преминула једна особа

На основу 81 новообрађених PCR и Аg узорака , у последња 24 h, на територији града Зајечара имамо две (2) covid-19 позитивне особе ( 2,5% од броја тестираних).

Од две (2) новоинфициране особе обе су мушког пола старости 36 и 39 година живота.

На два (2) контролна теста немамо ни једну особу која је и даље позитивна на вирус covid-19.

Од почетка пандемије обрађено је укупно 24.694 PCR и Ag узорака а чекају се резултати за још 122 раније тестираних особа.

До сада је обољевање од covid-19 инфекције потврђено код 5.309 грађана Зајечара (2.713 женског и 2.596 мушког пола).

Од овог броја, код 5.230 особа више нема знакова инфекције на тестирању (сматрају се излеченима).

На Инфективном одељењу, које је остало једино у covid систему, смештено је 23 пацијената ( 1 пријем и 6 отпуста).

На кисеоничкој потпори су 5 пацијента оболела он инфекције covid-19.

Један (1) оболели пацијент, на Инфективном одељењу ЗЦ Зајечар, нажалост, је преминуо од последица инфекције овим вирусом.

На Инфективном одељењу (covid систем) , преостало је још 27 слободних места, за смештај covid-19 инфицираних особа које су у стању неопходне хоспитализације.

Остали оболели, без симптома или са лакшом клиничком сликом, су у изолацији и на кућном лечењу.

Уколико се тренд пада броја инфицираних, на испод 3% од броја тестираних, као и број хоспитализација на Инфективном одељењу ЗЦ Зајечар, настави и наредних пар дана, ШВС града Зајечара размотриће укидање ванрадне ситуације у граду.

ИЗВЕШТАЈ О ИМУНИЗАЦИЈИ

До јуче је 36.888 грађанa Зајечара примило (“Фајзер”, “Синофарм”, “Спутњик В” и “АстраЗенека”) вакцину од чега је 20.322 (45,1% пунолетне популације) примило прву вакцину, а 16.566 (36,7% од пунолетне популације) је ревакцинисано.

Молимо све суграђане, посебно млађу популацију од 18 до 35 година, који нису примили вакцину, да то што пре учине, како би наш град што пре изашао из ванредне ситуације и како би смо почели да живимо и радимо без страха од угрожавања свог и туђих живота.

Зато Вас још једном МОЛИМО да искористите прилику и у нашем Дому здравља, сваког дана од 08,00-20,00 сати, примите једну од две понуђене вакцине ( од 08,00-16,00 h вакцину “Синофарм” и од 16,00-20,00 h вакцину “Фајзер”).

ВАЖНА НАПОМЕНА ШВС

З А Ј Е Ч А Р

Упозоравају се власници локала, директори основних и средњих школа као и власници сала за прославе да је, и поред попуштања мера и продужавања рада локала, НАЈСТРОЖЕ ЗАБРАЊЕНО, организовање свадбених весеља, прослава, рођендана и матурских забава, те било какво окупљање са “живом” музиком и без могуће контроле и поштовања прописаних мера које су остале на снази.

Комунална полиција, инспекција и други надлежни органи задужени за контролу примене епидемиолошких мера, добили су налог ШВС да ПОЈАЧАЈУ КОНТРОЛУ како регистрованих објеката тако и приватних окупљања.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.