Вести

МИНИСТАР ФИНАНСИЈА СИНИША МАЛИ: Настављају се велика улагања у Зајечар

МИНИСТАР ФИНАНСИЈА СИНИША МАЛИ: Настављају се велика улагања у Зајечар

Министар финансија Синиша Мали посетио је данас Зајечар.

Посету је започео састанком са градоначелником Зајечара Бошком Ничићем и сарадницима, након чега је у великој сали Градске управе одржао састанак са привредницима из источне Србије, где је било речи о унапређењу њиховог пословања у време пандемије и помоћи које је држава пружала, и које ће пружати и убудуће.

Након састанка обишао је Индустријску зону Запад, за чији развој је из републичког буџета издвојено 200 милиона динара, а чијим развојем се очекује отварање нових радних места.

Компанија „Тел-кабл” из Зајечара наставиће своје пословање у Индустријској зони „Запад”, где се гради погон од 5.000 квадрата. Власник фирме „Тел-кабл” Дејан Јанковић у разговору са министром Синишом Малим, поручио је да ће овде бити запослено за почетак око 60 радника.

Министар је поручио да се Зајечар развија и тако цела Србија иде напред.

- Приоритет је био разговор са привредницима у Зајечару. Учинили смо све како би им помогли пакетима помоћи. Поносни смо сви на чињеницу да је Србија имала најбољи резултат када је БДП у питању. Осим три пута по 50% минималне зараде, идемо са целим минималцем за оне који су најугроженији у области угоститељства, туризма, рент а цар агенција. Идемо са помоћи туристичким водичима, градским хотелима, онима који се баве аутопревозом, дакле 600 евра по сваком аутобусу и још милијарду евра гарантних шема и плус помоћ свим грађанима, дакле, 60 евра за све пунолетне грађане и додатних 50 евра за наше пензионере. У наредних пар дана изаћи ћемо и са новим моделом како да помогнемо и свим незапосленим лицима на територији Републике Србије. Дакле, имамо најсвеобухватнији програм мера и, упркос томе, успевамо да држимо наше јавне финансије здравим, наш буџет у потпуности под контролом и да нам је јавни дуг у односу на БДП испод 60%, рекао је Мали и додао:

-Издвојили смо новац и Зајечар је на списку пројекта ’Србија 2020–2025’, који радимо са кинеском компанијом ’СиЕрБиСи’, за изградњу 50 километара нове канализационе мреже овде у граду и тај уговор је већ потписан са Кинезима. Издвојили смо 2.000.000 евра за реконструкцију фабрике за пијаћу воду овде у Зајечару. Здравствена установа Зајечар је пројекат од 35.000.000 евра који је завршен и само чекамо дан да се крене у реконструкцију. По мени, најважнија је ова Индустријска зона ’Запад’, дакле, долази нам ’Аптив’. То је 2.500 нових радних места, закључио је министар финансија Синиша Мали.

Градоначелник Зајечара Бошко Ничић рекао је да је посета министра финансија Синише Малог веома значајна.

-Отварање прве фабрике која је саграђена у привредној зони „Запад“ планирано је у јуну ове године. Верујем и убеђен сам да ћемо ових дана имати још радосних вести приликом доласка и других овде. Имао сам прилику да министру образложим где је уложен новац који је држава Србија дала граду Зајечару, преко Министарства финансија. Реч је о 200 милиона динара за изградњу инфраструктуре, северног и јужног дела индустријске зоне „Запад“ али и да попричамо о ономе шта ће све донети ова привредна зона, казао је градоначелник Ничић.

Према његовим речима, ово улагање отвара додатну перспективу за овај крај у погледу отварања и нових радних места.

-Ми ћемо успети и да остала села да повежемо на канализациони коректор који је у оквиру зоне до новог моста који ће повезати насеља Котлујевац и Подуј. Све то отвара перспективу за бољи живот грађана, поред плата имаће могућност да имају другачију инфраструктуру у насељу које је било једно од најзапуштенијих у овом граду, додао је Ничић.

Градоначелник Ничић са министром Синишом Малим разговарао је и о улагањима у ЗЦ „Зајечар”, за ову намену издвојено је 35 милиона евра, 2 милиона опредељено за Фабрику за пречишћавање вода и 17 милиона евра за стадион.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.