Вести

Ниче дечије игралиште у насељу Кључ: Биће изграђено још шест у Зајечару!

Ниче дечије игралиште у насељу Кључ: Биће изграђено још шест у Зајечару!

Након што је недавно насеље Кључ III у Зајечару добило теретану на отвореном, у плану је изградња и дечијег игралишта са заштитном подлогом.

У насељу Кључ протекле две године радило се доста на сређивању спортског комплекса.

-После завршетка терена са справама за вежбање, даље се настављају радови на сређивању малог спортског комплекса у насељу Кључ. Пре око две године саграђен је кошаркашки терен, где се одржава један од бољих кошаркашких турнира у току године. На простору између теретане и кошаркашког терена, биће изграђено и дечије игралиште које ће по справама и квалитету израде, бити једно од најлепших у граду, истакао је градоначелник Зајечара Бошко Ничић.

Вредност радова овог дечијег игралишта износи 4.300.000 динара.

-Само у земљане радове уложено је око 2 милиона динара, а за 2.300.000 динара обезбеђено је 7 справа, међу којима је највећа тзв. ‘дворац’. За две недеље те справе биће инсталиране. Доста новца је уложено у специјалну подлогу да би ово дечије игралиште добило сертификат, јер сада сва игралишта морају имати подлогу која спречава било какву могућност повређивања деце, додао је Ничић.

Он је апеловао на грађане да чувају ова игралишта и теретане, и да не уништавају, јер то све остаје млађим генерацијама.

Како је најављено, поред овог игралишта биће изграђено још 6 игралишта у Зајечару, у која ће укупно бити уложено 21.800.000 динара.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.