Вести

Завршавају се радови у Војничкој улици

Завршавају се радови у Војничкој улици

Радници предузећа Штрабаг, који су тренутно ангажовани на више од десет градиллишта на подручју Зајечара, данас, дан пре предвиђеног рока, завршавају Војничку улицу у насељу Подлив. Ове радове са својим сарадницима обишао је градоначелник Зајечара Бошко Ничић.

За реконструкцију постојећег асфалта и ново асфалтирање, у делу до сада насипаном ризлом, у Војничкој улици у Подливу, у дужини од преко хиљаду метара, утрошено је преко 900 тона асфалтне масе. Вредност радова је 15 милиона и 400 хиљада динара са ПДВ-ом.

Ничић је данас најавио отварање још два градилишта током сутрашњег дана.

-Мислим да би могли и више да радимо након онога што смо добили као помоћ Републике Србије, што нас је растеретило финансијски. Од кад смо кренули да радимо захтеви по селима и по граду су велики. То само говори какве су потребе људи. Иако смо летос хтели да направимо паузу кад су велике врућине, а надам се да ће се и ова епидемија смирити, нећемо моћи да станемо ни читаво лето са радовима. Заиста има велики број захтева, рекао је Ничић.

Каже да ће се пројекат реконструкције сеоских улица и улица у приградским насељима наставити и додаје:

-Грађани који немају асвалтиране улице треба да схвате да је поступак такав да морају да оду у Одељење за локални економски развој у приземљу Градске управе и да потпишу уговоре, јер ми не можемо мењати правила која важе од 1986. године ни због избора, ни било чега.

Наводи да је сада лакше јер је интервенисала читава Влада Републике Србије а и сам председник, да се Зајечару помогне.

-Ми смо од 2017. до 2020. добијали помоћ државе и дошли смо у ситуацију да смо стабилизовали финансије. Сад очекујемо још већи прилив у буџет, јер је сада већ извесно да Аптив креће градњу фабрике. У једном погону ће упослити један број радника, али кад упосле пун капацитет од две и по хиљаде радника и нећемо више имати никакве финансијске проблеме јер ће наш прилив од пореза на зараде бити толики да можемо да задовољимо све потребе које до сада нисмо могли због малог буџетског прилива. Трансферна средства смо углавном користили да измиримо дугове и да исплатимо плате запосленима у установама. Сада се полако стабиллизује ситуација и то нам је отворило простор да оволико радова изводимо, рекао је Ничић.

Захвалио је и људима из Штрабага наводећи да у овом предузећу, које је добило послове на тендеру, сад имају проблем због недостатка механизације и људства. Према речима Ничића, на подручју Зајечара обим посла је толики да ће путари радити током целог лета и јесени.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.