Вести

Почела је дезинсекција на територији Града Зајечара

Почела је дезинсекција на територији Града Зајечара

Данас је на територији града Зајечар почела тродневна дезинсекција. По раније утврђеном распореду, стручне екипе београдске фирме „Раком 92“ данас су третирале сам град, Звездан и Грљан.

Ово је пре свега и наша обавеза јер је због болести говеда Зајечар проглашен зараженим подручјем. На овај начин делујемо превентивно против ширења квргаве коже говеда,

каже Милан Благојевић, члан Штаба за ванредне ситуације.

Гордана Братуљевић, магистар биолошких наука из фирме „Рацом 92″, каже да се третман спороводи са земље и из возила.

Инсекте сузбијамо на оптималну бројност, чиме спречавамо преношење болести. Радимо са два возила, моторним пумпама и ниједна кућа, као ни засеок неће остати незаштићени. Радимо са препаратима који су регистровани за ову намену. Средства су апсолутно безбедна и не представљају никакву опасност.

објашњава Братуљевић.

За петак је планирана дезинсекција у Великом Извору, Халову, Градскову, Малом и Великом Јасеновцу, Шипикову, Николичеву, Вражогрнцу, Трнавцу, Kопривници, Чокоњару, Салашу и Метришу.

Прскање ће у суботу бити обављено у селима на на путним правцима од Зајечара ка Kњажевцу и Параћину.

Дезинсекција такозваним хладним замагљивањем спроводиће се од 8 до 11 сати и од 17 до 20 сати, а посебна пажња скреће се пчеларима, да у том временском периоду пчеле буду затворене.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.