Вести

У Зајечару се обележава Светски дан хорског певања zamedia.rs

У Зајечару се обележава Светски дан хорског певања

Концертом осам хорова из Неготина, Књажевца и Зајечара, у недељу 13. децембра, у сали зајечарског позоришта, биће обележен Светски дан хорског певања, најављено је на конференцији за новинаре у зајечарској Градској управи.

"Овај дан биће први пут обележен у нашем граду и Зајечар је уз Неготин и Зрењанин један од три града у Србији који се придружује овој глобалној манифестацији", рекла је новинарима Жељка Алексић, диригент камерног хора "Лавиринт", који је и иницирао овогодишњи заједнички концерт.

У организацију су укључени: зајечарски Центар за културу и туризам и Регионална агенција за развој источне Србије, уз подршку Факултета за менаџмент и покровитељство Града Зајечара.

Тема Светског дана хорског певања за 2015. годину је Интеграција, а зајечарски концерт овим поводом, са око 200 извођача из три града, је прави пример сарадње и окупљања тимочких хорских певача.

Како је најављено, на концерту који ће почети у 18 сати, наступиће четири хора из Неготина, један из Књажевца и два хора из Зајечара, овим редоследом:

Дечји хор ОМШ "Стеван Мокрањац" - „Вивак“, Неготин
Диригенти: Драгана Мариновић Симоновић, Александра Ђукић

Хор ОМШ "Стеван Мокрањац", Неготин
Диригент: Владица Транић

Хор СМШ "Стеван Мокрањац", Неготин
Диригент: Ружица Рајковић

Хор "Свети Ђорђе", Бор
Диригент: Александар Губијан

Камерни хор "Свети Стефан краљ Дечански", Књажевац
Диригент: Мартина Милошевић

Црквени Хор Храма Свете Тројице, Неготин
Диригент: Светлана Кравченко

Женски хор "Фелиx Ромулиана", Зајечар
Диригент: Наташа Јовановић

Камерни хор Лавиринт, Зајечар
Диригент: Жељка Алексић

Рапсод:
Татјана Радуљицић Васиљевић

Заједничко певање:
Боже правде (Даворин Јенко)
Вива Мусица Мунди (Ролф Луковскy)

zamedia.rs

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.