Основно образовање

ОШ Владислав Петковић - Дис

О.Ш. “Владислав Петковић – Дис” у Грљану основана је 1842. године и једна је од најстаријих школа у Србији. У непосредној близини школе налазе се амбуланта, месна канцеларија и Дом културе, као и обданиште и предшколска установа.

Више

ОШ “Јован Јовановић Змај” Салаш

Ово је једина школа која се издваја по припремању готових јела и по настави за одрасле. Постоје бројне секције попут литералне, драмске, фолклорне, ликовне, моделарске и спортске секције. Добитник је бројних признања.

Више

ОШ Јеремија Илић Јегор

Основна школа “Јеремија Илић Јегор” у Рготини почела је да ради 1845. године. Имала је једно одељење и 20 ученика. Данас, школа има око 90 ученика. Од школске 2010/11 уведено је инклузивно образовање.

Више

ОМШ Стеван Мокрањац

Одлуком Министарства просвете НР Србије, 1948. године, у Зајечару је отворена Нижа музичка школа, тада једина ове врсте у Тимочкој крајини. Школа је тада имала 148 ученика, распоређених на одсецима за клавир, виолину, контрабас и кларинет.

Више

ШОСО Јелена Мајсторовић

Одлуком Скупштине општине Зајечар 1968. године основана 1968. године а 1995. године постаје и средња школа. Настава се у школи организује од првог до осмог разреда као разредна а у средњој као предметна и организује се у првој смени.

Више

Установа за дневни боравак деце и омладине ометене у развоју “Облутак”

Установа за дневни боравак деце и омладине ометене у развоју “Облутак” основана је одлуком Скупштине Града Зајечара 2008. године. Делатности Установе су смештај, исхрана, здравствена заштита, васпитно – образовни рад и радни третман деце и омладине ометене у развоју...

Више