Вести

19
апр

Тим за спасавање из Београда, предвођен начелником Сектора за ванредне сутуације Министарства унутрашњих послова Србије Предрагом Марићем, стигао је касно поподне у Зајечар.

Више
19
апр

Градоначелник Зајечара Велимир Огњеновић, на предлог Штаба за ванредне сутуације, прогласио је ванредну ситуацију одбране од поплава на територији града Зајечара, због опасности од изливања Белог и Црног Тимока.

Више
19
апр

На данашњем заседању Скупштине града Зајечара формиран је Анкетни одбор ради утврђивања чињеница око доделе локација и утврђивања квалитета градње свих јавних објеката чији је инвеститор или суинвеститор град, као и обрачуна накнаде за заштиту и унапређење животне средине највећих загађивача и јавних предузећа.

Више
17
апр

Градска управа Зајечар, у сарадњи са Црвеним крстом, организовала је акцију поделе ускршњих јаја корисницима Народне кухиње и деци и младима из „Облутка“.

Више
16
апр

Завршено је асфалтирање деонице пута, од одвајања са регионалног пута Зајечар - Неготин према Чокоњару, као и од села према железничкој станици. Вредност радова је 18 милиона динара.

Више
15
апр

Поводом обележавања 66 година рада Историјског архива у Зајечару данас је приређена изложба фотографија и докумената „ Од Сарајева до Версаја“. Аутори изложбе су Зоран Јанковић, Драган Живковић и Агим Јанузи. Промовисана је и књига "Србија у Великом рату 1914-1918".

Више
14
апр

На седници Градског већа усвојен је извештај Комисије за утврђивање изведених радова на Градском стадиону у Зајечару, којим је констатовано да су уговорени радови на објекту износили 144 милиона динара, а да су изведени у вредности већој од 57 милиона динара.

Више
11
апр

На Поповој плажи постављена је мобилна аутоматска станица за мерење квалитета ваздуха која ће ту бити наредних месец дана. Ови подаци биће упоређени са подацима из фиксне станице у центру града.

Више
11
апр

Село Гамзиград више од пола века није имало асфалтиране улице око Дома културе и oсновне школе. Данас је почело асфалтирање тог дела у дужини од 100 мeтара. Градској управа Зајечара издвојила је три милиона динара а АД „Пут“ је извођач радова.

Више
11
апр

Град Зајечар добитник је сертификата за изузетан допринос у организацији 9. Међународне конференције о безбедности саобраћаја. Признање је, у име председника Скупштине Града Зајечара. Саше Мирковића, примио градоначелник Зајечара, Велимир Огњеновић.

Више