Вести

14
апр

На седници Градског већа усвојен је извештај Комисије за утврђивање изведених радова на Градском стадиону у Зајечару, којим је констатовано да су уговорени радови на објекту износили 144 милиона динара, а да су изведени у вредности већој од 57 милиона динара.

Више
11
апр

На Поповој плажи постављена је мобилна аутоматска станица за мерење квалитета ваздуха која ће ту бити наредних месец дана. Ови подаци биће упоређени са подацима из фиксне станице у центру града.

Више
11
апр

Село Гамзиград више од пола века није имало асфалтиране улице око Дома културе и oсновне школе. Данас је почело асфалтирање тог дела у дужини од 100 мeтара. Градској управа Зајечара издвојила је три милиона динара а АД „Пут“ је извођач радова.

Више
11
апр

Град Зајечар добитник је сертификата за изузетан допринос у организацији 9. Међународне конференције о безбедности саобраћаја. Признање је, у име председника Скупштине Града Зајечара. Саше Мирковића, примио градоначелник Зајечара, Велимир Огњеновић.

Више
11
апр

Градско већа Зајечара усвојило је на данашњој седници Предлог закључка о покретању поступка за прибављање непокретности из јавне својине Републике Србије,корисника Ромулијана ДОО, у јавну својину Града Зајечара.

Више
11
апр

У оквиру програма „Књига на дар“ Центра за клтуру и туризам града Зајечара, своје стихове синоћ су у зајечарском чардаку говорили чланови више инвалидних удружења и зајечарски књижевници млађе генерације Иван Потић и Стеван Јовановић.

Више
11
апр

У галерији Народног музеја у Зајечару синоћ је отворена изложба ћилима „Поље љубави“, аутора Сузане Антић, етнолога у Народном музеју. Поставка обухвата 21 од 39 ћилима из фундуса музеја, који потичу из Зајечара и околине, а истичу се разноликошћу, документарним потенцијалом, уметничком вредношћу и лепотом.

Више
10
апр

Оснивање Зајечарског индустријског удружења тесно је повезано са почетком рада Пиваре у Зајечару 1895.године, а званичну дозволу за рад дало је Министарство привреде октобра те године, речено је данас у Историјском архиву на промоцији публикације "„Зајечарско индустријско удружење кроз грађу (1895-1946)“.

Више
10
апр

Радници Дирекције за изградњу Зајечара почели су обележавање хоризонталне сигнализације у граду. До сада је овај посао завршен у Улици Љубе Нешића до Улице 4. јула, а следећа је Хајдук Вељкова улица.

Више
09
апр

Мештани зајечарског села Чокоњар ускоро ће, на прилазу села од скретања са регионалне деонице Зајечар – Неготин, добити два километра асфалтираног пута. Такође, биће асфалтирана и краћа деоница од села до железничке станице Чокоњар.

Више