Вести

20
јан

Матична библиотека "Светозар Марковић" Зајечар и Народни музеј Зајечар са задовољством Вас позивају на предавање и изложбу Музеја језика и писма из Тршића.

Више
20
јан

Председник Градског већа Града Зајечара Велимир Огњеновић одржао је, 17. јануара, 61. седницу Већа на којој су разматрани и једногласно усвојени записници са претходних седница те нацрти и предлози више одлука, решења и закључака.

Више
19
јан

Зајечарски грађевинари и путари користе необично топло време у јануару да обаве радове планиране у овој години. Тако је данас настављено уређење паркинг простора изпред зграде у Хајдук Вељковој улици број 9 у Зајечару.

Више
18
јан

Од 1. марта, у згради Градске управе Града Зајечара, почеће да ради нова Шалтер сала тако да ће грађани на једном месту моћи да добију сва потребна документа.

Више
18
јан

Најбољим ђацима 19 основних и средњих школа на подручју Зајечара град ће на Светосавској академији даривати таблет рачунаре, одлучили су данас чланови Градског већа.

Више
18
јан

У Вражогрнцу крај Зајечара приводи се крају изградња моста. Стари пешачки мост који су мештани користили три деценије био је дотрајао и недовољно безбедан. Мост на Борској реци повезује две обале у селу и олакшава приступ школу и гробљу. Уређује се и прилаз мосту.

Више
17
јан

Ансамбл Позоришта Тимочке крајине „Зоран Радмиловић“ извешће у Зајечару комад „Трансилванија“ по тексту и у режији Драгана Николића. „Трансилванија“ је позоришни комад о транзицији између светова, из света живих у свет мртвих.

Више
17
јан

Град Зајечар добитник је награде „Европски градови и региони будућности 2013/2014" коју додељује магазин „ФДИ", део Фајненшл Тајмса. У категорији европских градова исте величине Зајечар је по условима за пословање заузео шесто место, незванично је потврђено Бест порталу.

Више
16
јан

Апелациони суд у Београду потврдио је жалбу Града Зајечара и донео одлуку да се граду на управљање врате ресторани "Зеленгора" и "Хајдук Вељков конак", изјавио је за портал Бест председник Скупштине Града Зајечара, Саша Мирковић.

Више
16
јан

Градска управа у Зајечару одобрила је стипендије за 73 високошколца, на последњем конкурсу. 40 студената је обновило захтеве за добијање стипендија, док је 33 нових кандидата први пут конкурисало.

Више