ЈАВНИ ПОЗИВ ЗА УЧЕШЋЕ У ИЗРАДИ ЛОКАЛНОГ АНТИКОРУПЦИЈСКОГ ПЛАНА

Важи од 04.03.2019. до 15.03.2019.

Град Зајечар упућује

ЈАВНИ ПОЗИВ

свим заинтересованим да се укључе у процес израде Локалног антикорупцијског плана, кроз учешће на седницама Радног тима које ће бити одржане у среду и четвртак, 6. и 7. марта 2019. године, од 11h, у малој сали Градског већа града Зајечара.

Позив се односи на појединце и представнике удружења грађана, професионалних, струковних и других организација, као и представнике других јавних институција који имају сугестије у вези са следећим областима из Модела Локалног антикорупцијског плана:  област 1: Усвајање прописа у органима јединице локалне самоуправе (ЈЛС); област 2: Управљање сукобом интереса на локалном нивоу; област 3: Разоткривање корупције кроз заштиту узбуњивача и кроз управљање пријавама и представкама корисника услуга на рад службеника и органа ЈЛС и  област 4: Однос између ЈЛС и јавних служби, јавних предузећа и других организација које ЈЛС оснива и делом или у потпуности финансира и контролише.

О областима (1) и (2) расправљаће се на седници Радног тима  у среду, 6. марта од 11х, а о областима (3) и (4) у четвртак, 7. марта, од 11h. Седнице се одржавају у малој сали Градског већа града Зајечара.

Град Зајечар, уз подршку Сталне конференције градова и општина, започиње процес израде Локалног антикорупцијског плана и формирања тела за његово праћење. Радни тим за израду Локалног антикорупцијског плана чине пет представника органа града Зајечара, других органа јавне власт и јавних служби, као и два представника удружења грађана. Решење о именовању Радног тима за израду Локалног антикорупцијског плана града Зајечара можете преузети са интернет странице:

Ово подразумева да ће Радно тело на својим седницама разматрати области из Модела Локалног антикорупцијског плана, који је припремљен у сарадњи Агенције за борбу против корупције и Сталне конференције градова и општина, а појединци, који су стручни и заинтересовани за те области, добиће прилику да се укључе у рад и изнесу своје предлоге. На овај начин заинтересована јавност може значајно да утиче на квалитет овог документа и утиче на превенцију корупције у локалној заједници.

За додатне информације можете се обратити граду Зајечару на е маил адресу :tanja.rangelov@zajecar.info

Модел Локалног антикорупцијског плана можете преузети са интернет странице Агенције за борбу против корупције: http://www.acas.rs/модел-локалног-антикорупцијског-пла/