Вести

Брже и ефикасније реаговање у ванредним ситуацијама

Брже и ефикасније реаговање у ванредним ситуацијама

Брже и ефикасније реаговање у ванредним ситуацијама, као и увођење система заштите у свим градским и месним заједницама у Зајечару, биле су главне теме обуке повереника цивилне заштите у зајечарској Градској управи.

Укупно стотину људи распоређено је на послове повереника и заменика повереника цивилне заштите у Зајечару. Спасавање живота и благовремено реаговање биће главни задаци повереника цивилне заштите у Зајечару. Они су ти који ће бити први на лицу места, а од њиховог сналажења зависиће много тога током ванредних ситуација.

"Обавезе и задаци повереника биће јасно дефинисани, а у плану је и оснивање нових јединица цивилне заштите у Зајечару. Обука повереника цивилне заштите спада у редовне активности зајечарског Штаба за ванредне ситуације", каже Милан Благојевић, члан Штаба за ванредне ситуације града Зајечара.

Циљ оваквих обука је превентива, како би све градске структуре биле спремне у случају пожара, поплава или других елементарних непогода.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.