Вести

Потписан Споразум о реализацији пројекта

Потписан Споразум о реализацији пројекта "е-Шалтер"

Представници града Зајечара и општина Бољевац и Неготин, потписали су данас Споразум о сарадњи на пројекту „е-Шалтер“. У име Градске управе Зајечар, Споразум је потписао др Мирко Николић, заменик градоначелника.

Реализацијом пројекта „е-Шалтер“ допринеће се модернизацији рада локалних самоуправа кроз подизање квалитета услуга и унапређење доступности информација за грађане и пословни сектор.

Пројекат се односи на електронску размену информација, што значи да ће грађани, правна лица или потенцијални инвеститори лакше добијати документа и имати увид у степен реализације својих захтева и предмета које су поднели Градској управи.

Након годину дана, када се заврши овај пројекат, урадиће се додатни софтвер, купиће се електронски шалтер који ће бити инсталиран у услужним центрима градских управа. Грађани ће моћи неке информације добијати од куће или са било ког места где постоји приступ интернету. Циљ је да грађани буду задовољни и да брже долазе до потребних информација“, рекао је Зоран Миловановић из РАРИС-а.

Вредност пројекта „е-Шалтер“ је око 60 хиљада евра, а финасира се средствима ГИЗ-а у оквиру пројекта Економски развој општина у источној Србији и средствима Швајцарске агенције за развој и сарадњу.

Овакав пројекат није се до сада реализовао у Србији. Носилац пројекта је град Зајечар, а партнери су општине Неготин и Бољевац, који пројекат реализују у сардњи са Регионалном агенцијом за развој источне Србије.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.