Вести

Зелени активиста – млади за животну средину

Зелени активиста – млади за животну средину

Данас је у великој сали Градске управе одржан округли сто “Зелени активиста – млади за животну средину” у организацији Европског омладинског центра у сарадњи са Канцеларијом за младе Зајечар и Тимочким омладинским центром.

Циљ скупа био је упознавање са омладинским активизмом у области заштите животне средине на локалном нивоу. Округли сто омогућава да се заједничким снагама мапирају проблеми животне средине на локалном нивоу и предложе начини укључивања младих у њихово решавање. Такође, овај скуп доприноси јачању организација цивилног друштва у процесима доношења одлука по питањима животне средине, како на локалном, тако и на регионалном нивоу, стављајући посебан нагласак на младе.

Жеља нам је да утврдимо колико је заиста младих људи укључено не само у неким конкретним акцијама већ и у процесу доношења одлука а то се најбоље може остварити ако у једном граду заједно сарађују локалне институције, организације цивилног сектора и млади, било у формалним или неформалним организацијама, изјавила је Јелена Михајловић, представница Европског омладинског центра.

Наша порука је да већину досадашњих акција које су биле појединачне или се реаговало онда када је то природа тражила од нас, преведемо у неке планове за будуће деловање и да те акције буду континуиране. Млади су ресурс које морамо научити како да чувају животну средину и да они кроз даљи живот усвајајући здраве навике могу да помогну да имамо што бољу локалну заједницу, истакао је Иван Живковић из Тимочког омладинског центра.

Пројекат реализује Европски омладински центар (ЕОЦ) у сарадњи са Српским центром за еколошка питања (СЕРЦ) и Центром за етику, право и примењену филозофију (ЦЕЛАП), а уз подршку програма СЕНСЕ који спроводи Регионални центар за животну средину (РЕЦ), уз финансирање Шведске агенције за међународни развој и сарадњу СИДА.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.