Вести

Министар државне управе и локалне самоуправе Александар Мартиновић посетио град Зајечар

Министар државне управе и локалне самоуправе Александар Мартиновић посетио град Зајечар

Министар државне управе и локалне самоуправе др Александар Мартиновић посетио је град Зајечар и овом приликом се састао са градоначелником Бошком Ничићем и начелником Зајечарског управног округа Владаном Пауновићем. Министар је обишао зграду Градске управе, где ће бити извршена реконструкција кровне конструкције, а приликом посете уручио је и 20 рачунара.

Након састанка у кабинету, министар Мартиновић је са сарадницима обишао и пословну зграду у Доситејевој улици у Зајечару, јер су средствима Министарства државне управе и локалне самоуправе опремљена два спрата у овој згради, а где ће ускоро бити пребачене поједине службе Градске управе Зајечар.

-Министарство државне управе и локалне самоуправе са Градом Зајечаром има одличну сарадњу, чему сведочи чињеница да су у договору поменутог Минстарства и Града, реализовани многобројни пројекти, рекао је новинарима Мартиновић и додао:

-Били смо у централној згради Градске управе за коју смо из буџетског фонда за ову годину издвојили 20 милиона динара. За тај новац биће извршена реконструкција крова, односно кровног покривача. Надамо се да ћемо у току ове године, након што се формира нова Влада Републике Србије и након што се изврши ребаланс буџета, добити додатна средства у наш буџетски фонд. Из Министарства државне управе и локалне самоуправе издвојена су средства за увођење е-Парламента у Зајечару, који функционише веома добро, јер је допринео великим уштедама и ефикаснијем раду Скупштине града Зајечара. Надам се да ће Град ускоро добити велику и значајну инвестицију. Број незапослених је у последњих неколико година смањен за више од 3.000, а обрадовао ме је и податак да овај Град већ неколико година бележи повећање броја новорођене деце. Град ће морати да реконструише постојећи објекат дечијег вртића и изгради још један. Захваљујући мерама, више се деце рађа него што је било пре неколико година, поручио је Мартиновић.

Градоначелник Зајечара Бошко Ничић истакао је да је држава уложила много у Град Зајечар.

-Урађено је много, као што су путна инфраструктура, стадион, а кренула је прва фаза реконструкције Здравственог центра, говорим о великим пројектима. Зајечар је од овог Министарства у претходне две, три године и у овој години, добио добар проценат новца, захвалан сам им на томе. Ми имамо гломазну и раштркану управу, која се налази на четири, пет локација, ми ћемо овим што смо средили, добити велики канцеларијски простор. Моћи ћемо да објединимо управу, да буде на два места, а да ови објекти буду коришћени за неке друге намене. Оно што је један од приоритета јесте да не буде листе чекања у обдаништима и да се што пре заврши реконструкција и доградња амбуланте у Котлујевцу. Она ће представљати мали Дом здравља, како би створили предуслове да се крене са реконструкцијом главне зграде Дома здравља, јер ће у тих годину дана колико ће трајати, грађани користити реконструисану нову зграду Дома здравља у Котлујевцу, рекао је Ничић.

Министар Александар Мартиновић и градоначелник Зајечара Бошко Ничић обишли су и Удружење „Ромула“ у Гамзиграду, које се бави израдом сувенира као и радове на изградњи Визиторског центра на Феликс Ромулијани.

Посету Зајечару Мартиновић је завршио обиласком етно домаћинства „Ивковић“ у селу Лесковац.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.