Вести

Настављена реконструкција пута

Настављена реконструкција пута "Брусничка петља" – Брусник

Реконструкција пута „Брусничка петља“ – Брусник настављена је данас на задовољство мештана овог као и околних села –Табаковца, Кленовца Тамнича, Рајца. Радове је са својим сарадницима обишао градоначелник Зајечара Бошко Ничић.

-Коначно ћемо урадити пут који је веза многих села, најбитнији је наравно селима Брусник, Табаковац, Кленовац, али и на даље неготинским селима Тамничу, Рајцу, Браћевцу. Да спојимо ту петљу, јер је до Рајца урађен пут из правца Неготина. Ова деоница нема толико ударних рупа, али је у ужасном стању и не можете постићи брзину више од 20 – 30 км/х. Сада ћемо је коначно завршити и омогућити људима из ових свих села о којима сам говорио да имају једну нормалну саобраћајницу, рекао је Ничић и додао:

-Верујем да ће и то парче које после остаје према неготинској општини, од такозване „Брусничке станице“, па преко Тамнича до Рајца, бити урађено. Тиме ћемо стварно затворити један круг, посебно због тога што је битно, што Брусник, Богу хвала, почиње поново да живи, али и Рајац као једна важна туристичка дестинација, затим Рогљево са својим пивницама. Значај овог пута у потпуности оправдава инвестицију од готово милион евра за његово сређивање.

Реконструкција пута се ради у дужини од 5,8 километара.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

 • 22
  мај
  У Зајечару и ове године "Михољски сусрети села"

  У згради Палате ,,Србија“ у Београду, данас је у име Града Зајечара Весна Станковић градска већница за пољопривреду потписала Уговор са Министарством за бригу о селу за доделу бесповратних средстава за организовање манифестације ,,Михољски сусрети села“ за 2024. годину.

  Више
 • 22
  мај
  ЗАЈЕЧАР И ОВЕ ГОДИНЕ У ПРОГРАМУ ЕНЕРГЕТСКЕ САНАЦИЈЕ ПОРОДИЧНИХ КУЋА И СТАНОВА

  Министарка рударства и енергетике Дубравка Ђедовић Хандановић, уручила је у Новом Саду уговоре локалним самоуправама које су добиле средства у овогодишњем програму енергетске санације породичних кућа и станова, међу којима је и град Зајечар.

  Више
 • 16
  мај
  Зајечар: Одржана 22.седница Скупштине града

  Одлука о усвајању Плана детаљне регулације за зону експлоатације „Влашка“ у Малом Извору била је повод окупљања групе грађана предвођене зајечарском опозицијом испред зграде Градске управе, којима су се обратили народни посланици Александар Јовановић Ћута и Срђан Миливојевић.

  Више
 • 10
  мај
  У Зајечару обележен Дан победе над фашизмом у Другом светском рату

  У присуству делегација амбасада Руске Федерације и Азербејџана, делегације Града Зајечара, Војске Србије, СУБНОР-а, Удружења ратних војних инвалида, потомака ратника од 1912–1918. године, делегације Удружења резервних војних старешина и војних пензионера, минутом ћутања одата је пошта палим борцима НОР-а.

  Више

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.