Вести

Граду Зајечару додељена похвалница за значајан раст оцене Индекса транспарентности

Граду Зајечару додељена похвалница за значајан раст оцене Индекса транспарентности

„Транспарентност Србија” и Америчка агенција за међународни развој (USAID) доделили су похвалницу Граду Зајечару за значајан раст оцене остварен на рангирању свих јединица локалне самоуправе у Србији по основу Индекса транспарентности локалне самоуправе (ЛТИ) за 2023. годину.

Индекс транспарентности локалне самоуправе (ЛТИ) представља истраживање, оцењивање и рангирање свих градова, општина и градских општина у Србији, које од 2015. године спроводи организација „Транспарентност Србија”.

Општине и градови се рангирају на основу 95 индикатора, који показују да ли су на интернет страници и у службеним просторијама доступне кључне информације о раду органа локалне самоуправе и да ли ти органи поступају транспарентно.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.