Вести

ОБИЛАЗАК РАДОВА: Улагањем у инфраструктуру за врхунске спортске резултате

ОБИЛАЗАК РАДОВА: Улагањем у инфраструктуру за врхунске спортске резултате

Државни секретар у Министарству за јавна улагања Миљан Ранђеловић и градоначелник Зајечара Бошко Ничић обишли су завршне радове на стадиону „Краљевица” у Зајечару.

Том приликом државни секретар Миљан Ранђеловић истакао је да Министарство за јавна улагања тренутно реализује 5 великих спортски пројеката од којих је један управо и изградња фудбалског стадиона „Краљевица” у Зајечару.

„Министарство за јавна улагања у овом тренутку реализује 5 великих пројеката у области спорта и то у Лозници, Лесковцу, два у Београду и овде на Краљевици у Зјечару изградњу новог стадиона. Овај стадион је изграђен у складу са УЕФА стандардима, од улаза за навијаче, свлачионица за играче, до просторија за судије, делегате, прву помоћ, новинаре и конференцијске сале. Овај стадион је капацитета преко 8000 гледалаца”,рекао је Ранђеловић.

Државни секретар истиче да је циљ Владе Републике Србије да улагањем у инфраструктуру обезбеди најсавременије услове за достизање врхунских спортских резултата.

„Протеклих дана смо могли да се уверимо преко кошарке и тениса да је то и могуће, а изградњом ових стадиона смо близе нашем циљу да у скоријој будућности будемо у врху и светске фудбалске сцене”, истиче Ранђеловић.

Градоначелник Зајечара Бошко Ничић истакао је да је захваљујући одлуци председника Александра Вучића и Владе Републике Србије који су одлучили да спроведу пројекат изградње и обнове стадиона у земљи овај град добија један велелапан стадион изграђен по свим стандардима у шта је могао да се увери током обиласка стадиона и државни секретар у министарству које спроводи овај пројекат.

„Сигуран сам да ће ово бити што се тиче деце и Зајечара и Тимочке крајне, али и свих оних заљубљеника у фудбал нешто велелепно, импозантно на чему би могле да нам позавиде многе земље на Балкану и окружењу, ако не и шире”, рекао је Ничић.

Овај стадион сад већ показује свој пуни сјај и готово сам уверен када буде завршен да неће бити само спортска већ и туристичка атракција и да ће многи долазити да виде како изгледа кад се нешто ради са добром намером, са циљем да нам се деца врате спорту и са жељом да не само Београд већ и да се и Централна Србија и мањи градови развијају и у спортском и инфраструктурном смислу, закључује градоначелник Зајечара.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

 • 22
  мај
  У Зајечару и ове године "Михољски сусрети села"

  У згради Палате ,,Србија“ у Београду, данас је у име Града Зајечара Весна Станковић градска већница за пољопривреду потписала Уговор са Министарством за бригу о селу за доделу бесповратних средстава за организовање манифестације ,,Михољски сусрети села“ за 2024. годину.

  Више
 • 22
  мај
  ЗАЈЕЧАР И ОВЕ ГОДИНЕ У ПРОГРАМУ ЕНЕРГЕТСКЕ САНАЦИЈЕ ПОРОДИЧНИХ КУЋА И СТАНОВА

  Министарка рударства и енергетике Дубравка Ђедовић Хандановић, уручила је у Новом Саду уговоре локалним самоуправама које су добиле средства у овогодишњем програму енергетске санације породичних кућа и станова, међу којима је и град Зајечар.

  Више
 • 16
  мај
  Зајечар: Одржана 22.седница Скупштине града

  Одлука о усвајању Плана детаљне регулације за зону експлоатације „Влашка“ у Малом Извору била је повод окупљања групе грађана предвођене зајечарском опозицијом испред зграде Градске управе, којима су се обратили народни посланици Александар Јовановић Ћута и Срђан Миливојевић.

  Више
 • 10
  мај
  У Зајечару обележен Дан победе над фашизмом у Другом светском рату

  У присуству делегација амбасада Руске Федерације и Азербејџана, делегације Града Зајечара, Војске Србије, СУБНОР-а, Удружења ратних војних инвалида, потомака ратника од 1912–1918. године, делегације Удружења резервних војних старешина и војних пензионера, минутом ћутања одата је пошта палим борцима НОР-а.

  Више

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.