Вести

ЗАЈЕЧАР МЕЂУ ЛОКАЛНИМ САМОУПРАВАМА КОЈЕ ДОБИЈАЈУ БЕСПОВРАТНА СРЕДСТВА ЗА УНАПРЕЂЕЊЕ РОДНЕ РАВНОПРАВНОСТИ

ЗАЈЕЧАР МЕЂУ ЛОКАЛНИМ САМОУПРАВАМА КОЈЕ ДОБИЈАЈУ БЕСПОВРАТНА СРЕДСТВА ЗА УНАПРЕЂЕЊЕ РОДНЕ РАВНОПРАВНОСТИ

Координационо тело за родну равноправност у сарадњи са Агенцијом УН за родну равноправност и оснаживање жена (UN Women) а уз финансијску подршку ЕУ у оквиру пројекта „Кључни кораци ка родној равноправности у Србији, фаза II“ додељује бесповратна средства заинтересованим локалним самоуправама за унапређење родне равноправности, а на јавном позиву за доделу наменских бесповратних средстава за унапређење родне равноправности на локалном нивоу у 2023. одабрано је десет локалних самоуправа: Бачка Паланка, Трстеник, Крушевац, Кнић, Деспотовац, Ужице, Зајечар, Петровац на Млави, Алексинац, Палилула.

На конкурс је укупно пристигло 29 пријава, а Комисија за доделу наменских бесповратних средстава за унапређење родне равноправности на локалу након детаљне анализе и пратеће документације донела је одлуку о бесповратним средствима за унапређење родне равноправности на локалном нивоу.
Наменска бесповратна средства за побољшање родне равноправности на локалном нивоу додељују се за следеће активности: положај жена на тржишту рада, женско предузетништво, као и економско сонаживање жена из руралних подручја.
Уз овај вид подршке локалне самоуправе и механизми за родну равноправност ће својим радом и залагањем допринети унапређењу родне равноправности и побољшању положаја жена у локалним заједницама.
Право учешћа за доделу бесповратних средстава имали су сви градови и општине са успостављеним механизмом за родну равноправност у складу са процедуром прописаном јавним позивом.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.