Вести

Зајечар: Представљање новог развојног програма “ПРО -Локално управљање за људе и природу”

Зајечар: Представљање новог развојног програма “ПРО -Локално управљање за људе и природу”

У великој сали Скупштине града Зајечара сутра, 29. марта биће представљен нови развојни пројекат “ПРО-Локално управљање за људе и природу”, који се реализује уз подршку Швајцарске владе и доприноси унапређењу квалитета живота грађана кроз унапређење локалног управљања, социјалне укључености и заштите животне средине у 99 градова и општина из Шумадије, западне, источне и јужне Србије.

Директни корисници подршке програма ПРО су локалне самоуправе, организације цивилног друштва и грађани и грађанке Србије, нарочито рањиве друштвене групе, са фокусом на Роме, особе са инвалидитетом, старе, омладину и децу. Кључни партнери на националном нивоу су Министарство државне управе и локалне самоуправе, Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања и Министарство заштите животне средине.

Спровођење програма је започето у јануару 2023. године уз подршку Владе Швајцарске, а у наредне четири године програм ће спроводити Канцеларија уједињених нација за пројектне услуге (УНОПС) у партнерству са УН агенцијама - Дечијим фондом Уједињених нација (UNICEF), Популационим фондом Уједињених нација (UNFPA) и Програмом Уједињених нација за животну средину (UNEP).

Представљање развојног програма заказано је за 11 часова.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

 • 22
  мај
  У Зајечару и ове године "Михољски сусрети села"

  У згради Палате ,,Србија“ у Београду, данас је у име Града Зајечара Весна Станковић градска већница за пољопривреду потписала Уговор са Министарством за бригу о селу за доделу бесповратних средстава за организовање манифестације ,,Михољски сусрети села“ за 2024. годину.

  Више
 • 22
  мај
  ЗАЈЕЧАР И ОВЕ ГОДИНЕ У ПРОГРАМУ ЕНЕРГЕТСКЕ САНАЦИЈЕ ПОРОДИЧНИХ КУЋА И СТАНОВА

  Министарка рударства и енергетике Дубравка Ђедовић Хандановић, уручила је у Новом Саду уговоре локалним самоуправама које су добиле средства у овогодишњем програму енергетске санације породичних кућа и станова, међу којима је и град Зајечар.

  Више
 • 16
  мај
  Зајечар: Одржана 22.седница Скупштине града

  Одлука о усвајању Плана детаљне регулације за зону експлоатације „Влашка“ у Малом Извору била је повод окупљања групе грађана предвођене зајечарском опозицијом испред зграде Градске управе, којима су се обратили народни посланици Александар Јовановић Ћута и Срђан Миливојевић.

  Више
 • 10
  мај
  У Зајечару обележен Дан победе над фашизмом у Другом светском рату

  У присуству делегација амбасада Руске Федерације и Азербејџана, делегације Града Зајечара, Војске Србије, СУБНОР-а, Удружења ратних војних инвалида, потомака ратника од 1912–1918. године, делегације Удружења резервних војних старешина и војних пензионера, минутом ћутања одата је пошта палим борцима НОР-а.

  Више

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.