Вести

Зајечар: Пријаве за сет обука у оквиру пројекта “Кад жене воде”: Унапређење положаја жена у локалној заједници

Зајечар: Пријаве за сет обука у оквиру пројекта “Кад жене воде”: Унапређење положаја жена у локалној заједници

Град Зајечар позива све заинтересоване жене које живе на селу, да се пријаве за сет обука у оквиру пројекта “Кад жене воде”, а који има за циљ унапређење положаја жена у локалној заједници кроз економско оснаживање и унапређење положаја жена са села.

Све учеснице обука имаће прилику да науче основе бављења сеоским/руралним туризмом, добију информације на који начин се региструје газдинство, који фондови и извори финансирања су им доступни, као и шта је све потребно да би се водило једно етно домаћинство. Полазнице обуке ће научити више о брендирању и дигиталном маркетингу, а имаће прилику да виде и пример добре праксе током студијског путовања у у трајању од два дана, као и да бораве у једном етно домаћинству које успешно води жена.

Пријављивање за обуке почиње 07.04.2021. године и траје до 20.04.2021. године, а прва едукација одржаће се од 26. до 28. априла 2021. године. Право учешћа на овим обукама имају све жене које имају пребивалиште на територији неког од зајечарских села.

Пријавни образац се узима и предаје у Градској управи, на шалтеру број 1.

Број места је ограничен, а првих 15 пријављених жена ће имати прилику да похађају обуке и добију сертификате.

Све информације могу се добити на број телефона 019/444-600, локал 108 или у Канцеларији за локални економски развој.

Пројекат „Кад жене воде”, реализује се у оквиру програма „Подршка Владе Швајцарске развоју општина кроз унапређење доброг управљања и социјалне укључености – Swiss PRO“, који подржава Влада Швајцарске у сарадњи са Владом Србије, а спроводи Канцеларија Уједињених нација за пројектне услуге (УНОПС) у партнерству са Сталном конференцијом градова и општина (СКГО).

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.