Вести

Обележен Међународни дан младих у Зајечару

Обележен Међународни дан младих у Зајечару

На Поповој плажи у Зајечару јуче је обележен Међународни дан младих.

Црвени крст Зајечар, Канцеларија за младе Града Зајечара, Спортски савез града Зајечара, удружење Друштво Рома, „Art and soul “ , Креативнa радионицa МОМС, Удружење оболелих од церебралне и дечије парализе, Тимочки омладински центaр, Извиђачки одред „Ђорђе Симеоновић“, Факултет за менаџмент, представили су овом приликом своје програме омладини.

Милан Станковић, помоћник градоначелника Зајечара за омладину и спорт обратио се учесницима манифестације.

-Драго ми је да могу да вас поздравим у име Града, у име градоначелника и наравно у своје лично име. Није ни мало случајно што смо данас сви овде на Поповој плажи, на месту на коме се, ја мислим, иначе млади у овом граду најчешће окупљају. Попова плажа је један комплекс спортских терена где, имамо и највише спорских манифестација, али се неретко овде на Поповој плажи дешавају и културне манифестације. Данас је Међународни дан младих и оно што је обавеза свих нас, не само у нашем граду већ и у нашој земљи, је да у будућности младима понудимо што више простора да остану овде. Наше је да им понудимо што боље услове да их задржимо овде, да се овде школују, а они који се одлуче да раде у иностранству, њима да понудимо нешто због чега би се вратили, не само у наш град већ и у нашу земљу. Изузетно ми је драго што видим оволики број младих на једном месту. Желим вам пријатан дан, покажите све оно што знате и у чему сте добри, рекао је Станковић.

Међународни дан младих је први пут обележен 2000. године и сваке године има другу тематику. Сврха обележавања је скретање пажње на проблеме, културна и правна питања омладине, ученика, студената, али и скретање пажње на младе људе као способне, самосталне и равноправне чланове заједнице и подизање нивоа глобалне свести о њиховим проблемима и потребама.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Кључне речи:

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.