Вести

Састанак у Министарству финансија Републике Србије - Подршка Владе РС Граду Зајечару

Састанак у Министарству финансија Републике Србије - Подршка Владе РС Граду Зајечару

Данас је у Министарству финансија Републике Србије одржан састанак градоначелника Зајечара Бошка Ничића и његових сарадника са Ивицом Којићем шефом кабинета председника Републике Србије Александра Вучића и представника из Министарства финансија и Управе за јавни дуг РС.

Град Зајечар је у тешкој финансијској ситуацији са дуговањима од око 2 милијарде динара.

На радном састанку је највише било речи о начину превазилажења проблема у којима се град Зајечар налази. Градоначелник Ничић је у бројкама представио лоше стање финансија града Зајечара и затражио конкретну помоћ министарства, да ли у виду репрограмирања, договора са Електропривредом према којој су дуговања и највећа, робним резервама.

,,Важно је изнаћи неко решење, јер град без помоћи неће опстати. Биће тешко, рекао је Ничић на састанку.

Шеф кабинета председника господин Ивица Којић и представници из министарства финансија и Управе за јавни дуг пружили су руку подршке граду Зајечару, свесни у каквој се тешкој ситуацији налази и истакли да ће у што краћем временском периоду разговарати и са председником Србије и будућом премијерком како би нашли најбоље решење за град на Тимоку.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

 • 22
  мај
  У Зајечару и ове године "Михољски сусрети села"

  У згради Палате ,,Србија“ у Београду, данас је у име Града Зајечара Весна Станковић градска већница за пољопривреду потписала Уговор са Министарством за бригу о селу за доделу бесповратних средстава за организовање манифестације ,,Михољски сусрети села“ за 2024. годину.

  Више
 • 22
  мај
  ЗАЈЕЧАР И ОВЕ ГОДИНЕ У ПРОГРАМУ ЕНЕРГЕТСКЕ САНАЦИЈЕ ПОРОДИЧНИХ КУЋА И СТАНОВА

  Министарка рударства и енергетике Дубравка Ђедовић Хандановић, уручила је у Новом Саду уговоре локалним самоуправама које су добиле средства у овогодишњем програму енергетске санације породичних кућа и станова, међу којима је и град Зајечар.

  Више
 • 16
  мај
  Зајечар: Одржана 22.седница Скупштине града

  Одлука о усвајању Плана детаљне регулације за зону експлоатације „Влашка“ у Малом Извору била је повод окупљања групе грађана предвођене зајечарском опозицијом испред зграде Градске управе, којима су се обратили народни посланици Александар Јовановић Ћута и Срђан Миливојевић.

  Више
 • 10
  мај
  У Зајечару обележен Дан победе над фашизмом у Другом светском рату

  У присуству делегација амбасада Руске Федерације и Азербејџана, делегације Града Зајечара, Војске Србије, СУБНОР-а, Удружења ратних војних инвалида, потомака ратника од 1912–1918. године, делегације Удружења резервних војних старешина и војних пензионера, минутом ћутања одата је пошта палим борцима НОР-а.

  Више

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.