Вести

Радови на путу код Брусника

Радови на путу код Брусника

Пут који од Брусника води ка селима у неготинској општини већ дуго ствара проблеме мештанима у том крају. Раније је тај путни правац био у надлежности републике, која га је пре неколико година прогласила локалним.

Иако спаја села у две локалне самоуправе, Град Зајечар издвојио је средства да се пут насипа ризлом. До сада је насипано 147 кубика ризле, на деоници дугој 630 метара, следи ваљање, а затим и крпљење рупа.

Радове је са сарадницима обишао градоанчелник Велимир Огњеновић.

Тражићу од Путева Србије и министарства да се овај пут врати, да буде поново регионални пут, с обзиром да се сада сматра локалним путем, а води не само ка Неготину, већ и ка бугарској граници. Kада би овај пут био у категорији регионалних, република би могла да га асфалтирта и доведе у нормално стање. Људи би тада имали боље услове, подсетимо ту је Рајац, ту су Рајачке пимнице, а ако желимо да побољшамо туристичке капацитете, требало би омогућити да се што пре и боље дође до овог места,

истиче Огњеновић.

Слободан Ђорђевић из Брусника сматра да овај пут који спаја два региона, а три општине Зајечар, Бор и Неготин, по Закону о јавним путевима треба да буде државни. Због лошег стања пута у већем проблему су мештани неготинских села Тамнича и Рајца који до седишта борског региона морају ићи преко Неготина.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.