Вести

СКГО и ОЕБС указали поверење Зајечару

СКГО и ОЕБС указали поверење Зајечару

У Зајечару ће 1.марта бити представљен „Приручник за деловање Савета за безбедност у градовима и општинама“, који су, настојећи да подстакну и унапреде сарадњу и институционално партнерство локалне самоуправе и полиције, крајем 2015.године објавили СКГО, МУП и ОЕБС.

Скупу ће присуствовати градоначелници и председници општина са територија Браничевског, Борског и Зајечарског округа, као и начелници Полицијских управа и командири Полицијских станица сва три округа.

Организатор је Стална конференција градова и општина у сарадњи са Министарством унутрашњих послова, Организацијом за европску безбедност и сарадњу и Градом Зајечаром.

О раду Савета за безбедност почетком фебруара у Зајечару је са градоначелником Велимиром Огњеновић разговарала Дениз Мацолани, шефица Одељења за реформу полиције Мисије ОЕБС-а у Србији, која је истакла Зајечар као град добре праксе.

Скуп ће у 12 сати у великој сали Градске управе Зајечар отворити градоначелник Зајечара Велимир Огњеновић и Александар Василијевић, помоћник начелника Управе полиције.

На презентацији ће говорити и: Стефан Вреденмарк из ОЕБС-а, Александар Бандулаја из МУП-а и Новак Гајић из СКГО.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.