Вести

Похвале ОЕБС-а за рад на подизању безбедности грађана

Похвале ОЕБС-а за рад на подизању безбедности грађана

Градоначелник Зајечара Велимир Огњеновић приредио је данас пријем за шефицу Одељења за реформу полиције Мисије ОЕБС-а у Србији, Дениз Мацолани.

Огњеновић и Мацолани разговарали су о раду и значају Савета за безбедност града Зајечара, сарадњи локалне самоуправе и Полицијске управе, као и о сарадњи града и ОЕБС-а и помоћи ове организације у реализацији активности на повећању безбедности грађана.

Савет за безбедност града Зајечара формиран је пре 12 година и чине га представници локалне самоуправе, полиције, правосуђа, здравства, школа, социјалне заштите. Једном речју, сви они који поседују знања и вештине релевантне за безбедност грађана.

Град Зајечар ће и даље са Полицијском управом партнерски радити на унапређења безбедности грађана и њиховог осећаја сигурности,

рекао је градоначелник Огњеновић.

Висока представница ОЕБС-а изразила је задовоство радом на унапређењу безбедности локалне самоуправе, Полицијске управе, инстутуција и цивилног сектора и обећала помоћ Савету за безбедност, истакавши да Србија постоји и ван Београда и да зато треба подржати градове као што је Зајечар. Посебно је истакла деловање града у мигрантској кризи. О конкретним видовима помоћи биће речи приликом наредне посете, договорене за мај.

ОЕБС помаже у реформи полиције која је кључна за отварање поглавља 24 у преговорима са Европском унијом. За приближавање полиције грађанима важни су локални Савети за безбедност, који су спона између полиције и грађана.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

 • 24
  нов
  Представници посматрачке мисије ОЕБС-а у Зајечару

  Данас су у Зајечару разговор са градоначелником Бошком Ничићем обавили представници сталне посматрачке мисије ОЕБС-а задужени за Тимочку крајину, Aleksandr Studenikin из Русије и Patricia Cavanagh из Ирске.

  Више
 • 24
  јан
  Градоначелник Велимир Огњеновић поднео оставку

  Градоначелник Велимир Огњеновић поднео је неопозиву оставку на место градоначелника Зајечара. У образложењу наводи да се на тај потез одлучио због уштеде у буџету, како би локални избори моглу бити одржани истовремено са председничким изборима овог пролећа.

  Више
 • 30
  дец
  Новогодишња честитка градоначелника Велимира Огњеновића

  Испраћамо тешку годину, пуну одрицања и тешких одлука, годину у којој смо показали да рад и упорност доносе резултате, без обзира на потешкоће. Чека нас пуно посла, али чврсто верујем у наш заједнички успех, поручује градоначелник Велимир Огњеновић у новогодишњој поруци грађанима Зајечара.

  Више
 • 27
  дец
  Новогодишњи пријем: У 2017.годину улазимо са више оптимизма

  Традиционални Новогодишњи пријем за званице из јавног живота града данас је у фоајеу Позоришта Тимочке крајине „Зоран Радмиловић“ приредио градоначелник Велимир Огњеновић са најближим сарадницима.

  Више

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.