Вести

Шанса за младе људе у Зајечару, али и Србији

Шанса за младе људе у Зајечару, али и Србији

Град Зајечар ће у мају расписати конкурс за стипендирање 30 студената, који су током основног и средњег школовања постигли изванредне резултате.

Конкурс ће имати обавезујући карактер, важиће и за младе људе у Зајечару али и за све у Србији који су спремни да се, након завршетка студија, врате у Зајечар и ту остану како би своју радну каријеру започели у Градској управи или неком јавном предузећу чији је оснивач град.

“На тај начин ће град добити кадрове, млади људи који због материјалне ситуације не могу да студирају добиће шансу да се докажу и да то кроз своје радно ангажовање врате Зајечару. Вероватно ће многи од њих остати у Зајечару и ту засновати своју породицу. Конкурс ће бити расписан у мају и прве године стипендираћемо 30 младих људи, будућих стручњака, рекао је председник Скупштине Града Зајечара Саша Мирковић.

То је, заправо, почетни део Стратегије запошљавања и развоја града која ће бити завршена до маја и обухватиће период до 2018. године, додао је Мирковић.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.