Гитаријада

ПОЧЕЛА 49. ГИТАРИЈАДА: НЕША ГАЛИЈА НОВИ РОКОНАЧЕЛНИК

ПОЧЕЛА 49. ГИТАРИЈАДА: НЕША ГАЛИЈА НОВИ РОКОНАЧЕЛНИК

Зајечарска Гитаријада, највећа и најстарија рок манифестација у Европи, има својеврсну традицију: сваке године, у време Гитаријаде, Зајечар постаје европска престоница рокенрола и поред свог градоначелника добија и роконачелника, како престоници и приличи.

Част да понесе ласкаву титулу роконачелника 49. Гитаријаде припала је Ненаду Милосављевићу, познатијем као Неша Галија, фронтмену нишке групе Галија.

Свечаност проглашења новог роконачелника одржана је на касноантичком локалитету Феликс Ромулиана, у присуству челника Града Зајечара, угледних званица и новинара.

Свечаност на Феликс Ромулиани увеличао је наступ бубњара Друм Дум Феста.Меморијалну награду "Костадин Костадиновић - Чауш", установљену прошле године, овогодишњем лауерату Владимиру Јанковићу Џету, уручио је заменик градоначелника Зајечара др Мирко Николић.

Кључ који се традиционално додељује роконачелнику и има облик стилизоване гитаре Неши Галији уручио је градоначелник Зајечара Велимир Огњеновић.

"О Неши Галији је сувишно ишта причати. Имам довољно година да памтим победу Галије на Гитаријади, као и многи овде присутни. Част ми је што ће ме Неша макар и симболично замењивати у време трајања 49. Гитаријаде", рекао је градоначелник Зајечара Велимир Огњеновић приликом уручивања кључа града новом роконачелнику.

После званичног проглашења за роконачелника Зајечара и 49. Гитаријаде, Галија је одржала акустични концерт, на одушевљење свих присутних.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.