Гитаријада

Почиње Гитаријада у Зајечару!

Почиње Гитаријада у Зајечару!

Зајечарска Гитаријада, 49. по реду, почиње вечерас доделом кључа града Зајечара Роконачелнику овогодишње манифестације Ненаду Милосављевићу, познатом као Неша Галија и уручивањем награде "Костадин Костадиновић - Чауш" музичару и новинару Владимиру Јанковићу - Џету.

Пре те церемоније свечано ће бити откривена табла поводом преименовања улице "4. јули" у Костадин Костадиновић Чауш у Зајечару.

Улица у Зајечару је однедавно понела име тог продуцента и оснивача Гитаријаде која је уз његово руководство постала најзначајнија рок манифестација у Југославији, али и на Балкану.

Прво вече на Рок Стејџу овогодишње манифестације наступиће Дарко Рундек Карго трио, Џибони и Влатко Стефановски, Никола Врањковић, Гига Гроовy Гоинг Гроуп и победници 48. Гитаријаде бенд Д Зоо.

У оквиру такмичарског дела наступиће 14 бендова у полуфиналу. Оцењиваће их жири на чијем је челу Бранимир Локнер, а чланови су Драгиша Радуловић, Ненад Кузмић, Марко Ранђеловић, Душан Хедл (Словенија), Драгутин Матошевић (БиХ), Игор Полак (Хрватска), Панта Џамбазоски (Македонија) и Васко Громков.

Полуфинале ће бити одржано 30. и 31. јула, а финале 1. августа.

На Гитаријади ће наступити и Ван Гогх, Дубиоза Колектив, Хард Тиме, Гуано Апес, Кербер, Лаибах, Галија, Терапy?, Генерација 5, Електрични оргазам, Ðура и морнари и други.

У оквиру програма Гитаријада Висуал биће отворен 10. Међународни салон рок фотографије, као и изложбе фотографија "Из златног рудника Зорана Трбојевића" и илустрација из књиге "Илустровани рокенрол водич" Давида Вартабедијана.

Саставни део 49. Гитаријаде је и 19. Мото скуп, на чијој ће бини, у два дана, бити одржано више од 10 концерата.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.