Други о нама

29
авг

У зајечарском Црвеном крсту данас је 12 малишана, корисника Народне кухиње, добило школски прибор за почетак нове школске године. Средства, око 30 хиљада динара, обезбеђена су продајом слика уметника Радмила Николића, на хуманитарној изложби „Рок легенде“.

Више
23
јул

Део магистралног пута Параћин-Зајечар, на уласку у град код касарне, биће проширен са 6,6 на нешто више од 7 метара. Пут ће бити осветљен, а биће потпуно реконструисана и Лубничка раскрсница.

Више
04
јул

Полагањем венаца на споменике жртвама у Другом светском рату на Краљевици, чланови зајечарског Субнор-а обележили су 4. јул - Дан борца. Зајечарци који чувају слободарску традицију српског народа, обележиће у понедељак 7.јул, дан када је 1941.године донета одлука о подизању устанка у Србији.

Више
03
јул

У матичне књиге рођених, које се воде у Матичној служби Градске управе Зајечар, од почетка године уписано је 250 беба, изјавила је матичар Ирена Петровић. Подаци показују да су у првих 6 месеци најпопуларнија мушка имена била Алекса и Вук, а женска Лена и Уна.

Више
30
јун

Данас је на зајечарском базену почела обука непливача. У првој групи која ће десетак дана учити пливање је 25 малишана, а часове им држе два инструктора пливања.

Више
28
јун

На трим стази, у зајечарској парк шуми Kраљевица, почела је изградња теретане на отвореном. Дуж стазе од 1.360 метара, биће постављено 15 станица са неколико справа за вежбање.

Више
26
јун

У Малом Извору код Зајечара почело је асфалтирање деонице пута, дужине један километар, која води од магистралног пута ка центру села. Укупна вредност радова је 480.000 динара а биће утрошено 30 тона асфалта.

Више
25
јун

У организацији Црвеног крста Србије и зајечарског Црвеног крста четворо млађих основаца из социјално угрожених зајечарских породица летоваће у одмаралишту ове хуманитарне организације “Криста Ђорђевић” у Баошићима.

Више
24
јун

На градском базену на Краљевици у понедељак почиње школа пливања. Обука непливача кошта две и по хиљаде динара и спроводе је инструктори пливања са вишегодишњим искуством, рекао је Игор Ђорђевић, директор Спортско пословног центра "Тимок".

Више
20
јун

Поред већ збринутих породица, Град Зајечар планира да за још педесетак избегличких породица обезбеди станове, куће на селу или грађевински материјал, изјавио је Зоран Ранковић, повереник за избеглице у Зајечару, поводом 20.јуна - Светског дана избеглица.

Више