Вести

Ускоро азил за псе

Ускоро азил за псе

"Јако је битно да водимо рачуна о животињама, јер се на тај начин показује хуманост пре свега. Напуштени пси јесу велики проблем у Зајечару, али ми ћемо то управо решити тако што ћемо им обезбедити простор и право на живот, а да са друге стране буду склоњени са улице.
Азил смо урадили по европским стандардима и у сарадњи са невладиним организацијама које се баве заштитом животиња. Ово је само први корак у прављењу Зајечара "PET FRIENDLY" града,

рекао је Саша Мирковић, председник Скупштине града Зајечара.

Градска управа је уложила 9.300.000 динара за изградњу прихватилишта за псе које се налази у селу Горња Прлита. Радови на изградњу прихватилишта за псе биће завршени за седам дана. Капацитет прихватилишта је око 200 паса.

Ових дана је завршена изградња управне зграде и поритирнице, а инсталирани су и калорифери који ће псе грејати.

"Грађани би требало да буду свесни да су и пси жива бића, па се према њима морамо тако и опходити",

рекао је Саша Петровић, референт за јавне набавке у Градској управи Зајечара.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

 • 09
  јун
  Зајечар: Одржана друга седница Градског већа

  -По инструкцијама Министарства финансија то је морало да се уради. Испао је део пројеката, а највише смо смањили средства на позицији ликвидације Дирекције за изградњу, трудећи се да што мање пројеката које смо предвидели избацимо из буџета, рекао је градоначелник Зајечара Бошко Ничић након седнице већа

  Више
 • 07
  мај
  Зајечар: У недељу се обележава Дан победе над фашизмом

  Овим поводом, у 11,30 сати биће организован пријем у салону градоначелника за представника амбасаде Руске федерације. У част палим ослободиоцима Зајечара у Другом светском рату, храбрим борцима НОР-а и војницима Црвене армије,биће положени венци на Спомен Костурницу у 12 сати

  Више
 • 16
  мар
  Зајечар: Одржана 155. седница Градског већа

  На седници је усвојен Нацрт Одлуке о усвајању Плана генералне регулације Гамзиградске бање, Нацрт Одлуке о прихватању удела без накнаде у капиталу FULL PROTECT ДОО Београд-Савски венац, као и Нацрт Одлуке о прибављању сеоских кућа са окућницом у јавну својину града Зајечара, непосредном погодбом.

  Више
 • 13
  мар
  ГИК - САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ - УТВРЂЕН БРОЈ БИРАЧА НА ТЕРИТОРИЈИ ГРАДА ЗАЈЕЧАРА

  Градска изборна комисија Града Зајечара, на седници одржаној дана 13. марта 2021. године, донела је Одлуку о утврђивању и објављивању укупног броја бирача на територији града Зајечара. На дан 12. март 2021. године у 24,00 часа укупан број бирача на територији града Зајечара је 50471.

  Више

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.