Вести

Ускоро азил за псе

Ускоро азил за псе

"Јако је битно да водимо рачуна о животињама, јер се на тај начин показује хуманост пре свега. Напуштени пси јесу велики проблем у Зајечару, али ми ћемо то управо решити тако што ћемо им обезбедити простор и право на живот, а да са друге стране буду склоњени са улице.
Азил смо урадили по европским стандардима и у сарадњи са невладиним организацијама које се баве заштитом животиња. Ово је само први корак у прављењу Зајечара "PET FRIENDLY" града,

рекао је Саша Мирковић, председник Скупштине града Зајечара.

Градска управа је уложила 9.300.000 динара за изградњу прихватилишта за псе које се налази у селу Горња Прлита. Радови на изградњу прихватилишта за псе биће завршени за седам дана. Капацитет прихватилишта је око 200 паса.

Ових дана је завршена изградња управне зграде и поритирнице, а инсталирани су и калорифери који ће псе грејати.

"Грађани би требало да буду свесни да су и пси жива бића, па се према њима морамо тако и опходити",

рекао је Саша Петровић, референт за јавне набавке у Градској управи Зајечара.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.