Вести

"Представите се цару Галерију" у среду на Ромулијани

У среду 20. маја у Гамзиграду, на локалитету Феликс Ромулијана код Зајечара одржаће се промоција новог туристичког производа – интерактивне андроид апликације.

Ова апликација је направљена по моделу игара потраге за благом, тако да игра "Представите се цару Галерију како обичаји налажу" омогућава боље и лакше упознавање са још увек неоткривеним деловима Галеријеве палате.

Током програма, у улози археолога, подељени у тимове, учесници ће на основу скривених трагова склапати мозаик целе приче - крећући се трагом старог обичаја да се пре представљања императору посетилац мора окупати у термама, приложити жртву боговима и приступити императору у типичној церемонији.

Присутнима ће се овом приликом обратити: Мајкл Девенпорт, Шеф делегације ЕУ у Србији, Данијела Шили, лидерка пројекта Регионални програм за јачање прекограничног туризма на средњем и доњем Дунаву кроз Дунавски центар за компетенцију, као и Велимир Огњеновић, градоначелник Зајечара. Почетак промоције је у 13 сати.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.