Вести

Пети дечији позоришни фестивал

Пети дечији позоришни фестивал "ЗајеЧар"

У Дому културе у Котлујевцу је 25. новембра отворен пети Дечји позоришни фестивал "ЗајеЧар", на коме ће, током пет дана, малишани моћи да виде глумце из Бугарске, Зајечара, Београда, Алексинца и Крагујевца. На отварању фестивала публици су се обратили Миљан Гогић, в.д. управника Позоришта Тимочке крајине "Зоран Радмиловић", и Гордана Огњановић, помоћница градоначелника Зајечара, а свечаност су употпунили Дечји хор "Чаролија", чланови Креативне радионице Дечјег центра и Светлана Михајловић, глумица Позоришта лутака из Ниша.

а програму прве фестивалске вечери био је комад "Путовање" Државног луткарског театра из Видина. Другог, фестивалског дана на програму су представе "Без по муке нема науке", ОШ „Десанка Максимовић" Зајечар, и "Ко пева зло не мисли" београдског ансамбла Балкан нови покрет. Потом следе Театар 91 Алексинац и њихова "Црвенкапа", Позориште за децу Крагујевац са представом "Храбри оловни војник" и за крај комад за децу "Ко је овде крив" домаћина, Позоришта Тимочке крајине „Зоран Радмиловић“.
Култура најлакше спаја

Прилика да гости из Бугарске отварају фестивал искоришћена је да са представницима Државног луткарског театра у Зајечар дођу и челни људи Видина. За Павлинку Трифунову, директорку позоришта из Видина, Герга Гергова, председника општине и Пламена Трионова, председника општинског савета Видина, пријем у градској кући уприличили су помоћници градоначелника Гордана Огњеновић, Драгана Томић Бешир и мр Дејан Крстић и в.д. управник зајечарског позоришта Миљан Гогић и истакли значај одржавања овог фестивала и сарадње два града.

Током разговора је констатовано да је сарадња протеклих деценија имала успоне и падове, али да је у последње време опет на узлазној линији. Најизраженија је баш у области културе, па је и овом приликом најављено да се између две тетарске куће разговара о копродукцијском раду и размени гостовања. Могућности су велике и у свим другим областима, посебно привредним, па је најављено да ће контакти бити интензивирани како би се заједнички осмислили и реализовали прекогранични пројекти који би умногоме помогли развоју а били финансирани из европских фондова.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.