Вести

Безбедност младих на првом месту

Безбедност младих на првом месту

У Градској управи Зајечар одржана је седница Савета за безбедност саобраћаја, на којој су чланови Савета, између осталог, анализирали рад Савета у претходном периоду на територији града Зајечара.

Говорило се и о прегледу саобраћајне сигнализације, као и о припреми за израду хоризонталне сигнализације на саобраћајницама у граду. Разматрана су и мишљења и препоруке за учествовање Савета за безбедност саобраћаја у акцијама и кампањама Агенције за безбедност саобраћаја у мају, а било је и речи о расподели средстава за потребе Савета.

Један део активности Савета биће усмерен на повећању безбедности мотоциклиста и употребу заштитне кациге, а та кампања, под називом „Успори“ ће почети за пар дана. У мају се планира још једна акција у сарадњи са Агенцијом за безбедност саобраћаја, а односи се на употребу сигурносних појасева“, рекао је Милко Тодоровић, координатор рада Савета за безбедност саобраћаја града Зајечара.

Планирано је да се ове године заврши и зонирање школа у Зајечару, а самим тим ће се повећати безбедност ученика. Један од циљева Савета за безбедност саобраћаја је рад на подизању свести о безбедном учествовању младих у саобраћају.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.