Вести

На седници Савета за здравље разматрани извештаји о правима пацијената

На седници Савета за здравље разматрани извештаји о правима пацијената

Савет за здравље града Зајечара одржао је седницу на којој су чланови разматрали извештаје заштитника права пацијената за период од јануара до марта 2015. године.

Чланови Савета разговарали су и о Акредитацији Дома здравља у Зајечару, као и о томе како је обележен Дан здравља и Дан хемофиличара. На седници се разматрала и одлука о приступачности и коришћењу примарне и секундарне здравствене заштите на територији града Зајечара.

Главни задаци Савета за здравље Града Зајечара су: спровођење мера из области заштите права пацијената, спровођење здравствене заштите од интереса за грађане Зајечара, као и вршење других задатака у циљу унапређења система здравствене заштите.

По истеку ове године, Савет има обавезу да Скупштини Града Зајечара достави Извештај о раду, а након добијања сагласности, тај Извештај проследи и Министарству здравља и Заштитнику права грађана.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.