Вести

Регион Источне Србије ускоро у Скупштину винских регија Европе

Регион Источне Србије ускоро у Скупштину винских регија Европе

Амбасадор Србије у Француској Рајко Ристић обавестио је председника Скупштине Града Зајечара Сашу Мирковића да регион Источне Србије, уз Шумадију, испуњава услове за пријем у Скупштину винских регија Европе.

Председник Скупштине винских регија Европе Жан Пол Баши, који је уједно и координатор Фонда Европске Уније за рурални развој и пољопривреду и председник регије Шампањ Арден сматра да су предности овог дела Србије: извршена тачна рејонизација површина, попис и институционално организовање произвођа и вина са ознаком географског порекла.

Скупштина окупља 75 винских регија у земљама Европе и укључена је у директан рад свих међународних институција и тела задужених за европску и светску политику у виноградарству, као што су: Европска комисија, Европски парламент, Савет Европе, Међународна организација за вина, Организација за пољопривреду и прехрану...

Пријемом у Скупштину винских регија Европе, Источна Србија моћи ће да користи новац из европских фондова за развој виноградарства.

Коначна одлука о пријему биће саопштена 16.априла.

Град Зајечар ће у овој асоцијацији представљати све локалне самоуправе Источне Србије.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.