Вести

Додељени кључеви четири куће са окућницом за расељене са Косова и Метохије

Додељени кључеви четири куће са окућницом за расељене са Косова и Метохије

Градоначелник Зајечара Велимир Огњеновић уручио кључеве 4 куће расељеним лицима са Косова и Метохије.

У склопу пројекта „Куповина сеоских кућа са окућницом“ Комесаријата за избеглице и миграције Републике Србије, данас су у просторијама Градске управе у Зајечару додељени кључеви четири куће које су купљене у оквиру овог пројекта.

У реализацији овог пројекта град Зајечар је учествовао са 10% вредности кућа, док је остатак издвојио Комесаријат.

Куће су припале најугроженијим расељеним лицима са простора Косова и Метохије.

„Веома ми је драго што сам данас у прилици да уручим кључеве ових кућа расељеним лицима са Косова и Метохије. Свестан сам колико решавање стамбеног питања значи овим људима. Посебно ми је задовољство што смо решили стамбено питање породици са шесторо деце, који су уз кров над главом добили и нешто окућнице, што ће им свакако помоћи да прехране бројну породицу.“ – рекао је градоначелник Зајечара Велимир Огњеновић.

„До сада је у склопу реализације овог пројекта купљено 40 кућа са окућницом. У плану је да током ове године, заједно са градом Зајечаром, купимо још 30 кућа.“ – изјавио је повереник за избеглице Градске управе Зајечар Зоран Ранковић.

Куће које су данас додељене налазе се у Трнавцу, Вражогрнцу, Великом Извору и периферији Зајечара.

Градоначелник Огњеновић поручио је окупљенима да град Зајечар неће престати да помаже избеглим и расељеним лицима који су своје пребивалиште нашла на територији Зајечара, и да ће и убудуће Градска управа града Зајечара здушно помагати сваки пројекат везан за ову категорију становништва.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.