Вести

Јавни увид Стратегије развоја социјалне политике

Јавни увид Стратегије развоја социјалне политике

Стратегија развоја социјалне политике Града Зајечара представља развојни, плански документ развоја социјалне политике који дефинише начела, циљеве и мере које ће у погледу решавања проблема из области социјалне политике спроводити Град Зајечар.

Циљ израде Стратегије је дефинисање:

  • ефикаснијег система интегралне социјалне заштите са развијеном мрежом услуга усмерених на корисника;
  • развоја програма и услуга који спречавају настанак и генерацијски пренос социјалних проблема;
  • мера, услуга и активност које су усмерене на појединце, породице у ризику и маргинализоване групе, њихово оспособљавање за продуктиван живот у заједници, одговорно родитељство и предупређење зависности од социјалних услуга.

Стратегија је направљена према актуелним подацима и приоритетима, који су дефинисани у време његовог доношења, али у његовој реализацији могуће је мењати поједине сегменте и прилагођавати их потребама грађана, јер стратешки документ представља развојни документ.

У самој изради Стратегије учествовали су сви релевантни чиниоци из области социјалне политике, који су дали свој допринос у циљу побољшања социјалне слике Града Зајечара и стварање сигурније будућности за грађане.

Радни тим за израду Стратегије ставља на увид нацрт Стратегије развоја социјалне политике Града Зајечара, како би се у израду Стратегије укључили сви заинтересовани учесници, представници јавног, приватног и цивилног сектора. Радни тим за израду Стратегије развоја социјалне политике Града Зајечара позива све заинтересоване да дају своја мишљења, коментаре, препоруке и предлоге за допуну нацрта стратешког документа.

Служба за локални економски развој, Градска управа Зајечар, пружа техничку подршку током израде Стратегије.

Нацрт Стратегије биће доступан на званичном сајту Града Зајечара (www.zajecar.info), огласној табли Градске управе Зајечар, фејсбук страници Службе за локални економски развој и у Центру за социјални рад "Зајечар". Јавност је у могућности да достави своје предлоге, сугестије, коментаре:

  • У писаној форми на адресе: Служба локалног економског развоја, Градска управа Зајечар, Трг Ослобођења број 1 и Центар за социјални рад "Зајечар", Генерала Гамбете број 88, 19000 Зајечар
  • Путем мејла на адресе: sanja.musikic@zajecar.info и centar019@verat.net

Након истека периода предвиђеног за јавни увид Радни тим за израду Стратегије размотриће пристигле предлоге и коментаре и уврстити их у коначну верзију Стратегије.

Рок за доставу предлога је 15 дана почев од 09.12.2014. године.

Нацрт Стратегије можете преузети ОВДЕ.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.