Вести

Данас се обележава Дан библиотеке у Зајечару

Данас се обележава Дан библиотеке у Зајечару

Поводом годишњице зајечарске библиотеке, заменик градоначелника Др. Мирко Николић, примио је у салону Градске управе представнике библиотеке и њихове госте.

Колектив ове установе културе слави 148 година од оснивања првог читалишта у Зајечару.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

 • 15
  дец
  Допринос зајечарске библиотеке манифестацији Ноћ књиге

  По петнаести пут Ноћ књиге биће обележена у петак и у Зајечару, од 17 сати до поноћи, а овој акцији прикључила се и зајечарска библиотека „Светозар Марковић“. Зајечарска библиотека у Ноћи књиге обнавља чланарину за 300 динара уз фискални исечак за купљену књигу у књижари Kалиграф.

  Више
 • 25
  нов
  Библиотека обележава 150 година постојања

  Матична библиотека „Светозар Марковић“ у Зајечару у понедељак слави велики јубилеј – 150 година постојања. Читалиште у Зајечару основано је 27. новембра1866. године, на иницијативу окружних и среских начелника.

  Више
 • 30
  мар
  Прича о браћи Антић - Антонију и Јовану

  Причом о браћи Антић - Антонију и Јовану и њиховом ујаку Ђорђу Генчићу, зајечарска Матична библиотека "Светозар Марковић" наставила је серију трибина ради подсећања на знамените људе и догађаје с краја 19. и почетка 20. века.

  Више
 • 11
  феб
  Минијатурне књиге пред зајечарском публиком

  У Завичајном кутку Матичне библиотеке "Светозар Марковић" у Зајечару отворена је изложба минијатурних и ретких књига „Минијатура на зрну грашка“, аутора Дејана Вукичевића. Поставка, коју чине 38 експоната из збирке минијатурних књига Народне библиотеке Србије, може се разгледати наредних месец дана.

  Више

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.