Вести

У Зајечару почело ренгенско снимање путева

У Зајечару почело ренгенско снимање путева

На иницијативу председника Скупштине Града Саше Мирковића, специјално возило Ауто-мото савеза Србије почело је у Зајечару, у четвртак, снимање квалитета асфалта и подлога тимочких путева. Контрола квалитета недавно обављеног пресвлачења асвалтом дела регионалног пута Р 248 према Ласову, на Шљиварском путу, је његов први задаци на терену након недавне премијере у ТВ емисији САТ. Наредних неколико дана биће у појединим градским улицама и на главним магистралним и регионалним путевима у Тимочкој Крајини.Ово возило, једино у Србији и једно од три у Европи, користи најсавременију технологију и може да у покрету региструје састав и квалитет коловоза и слојева до метар дубине и стање на површини, а прикупљени подаци се касније анализирају у лаболаторији. Надлежни у Зајечару кажу да је његово ангажовање важно за подизање безбедности у саобраћају, али и да би се преконтролисао квалитет ранијих и доскорашњих радова на путевима и улицама, посебно дебљина и квалитет асвалта и тампонског слоја.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.