Вести

Азил за псе за 15 дана

Азил за псе за 15 дана

Регионални азил за псе, у зајечарском насељу Прлита, биће завршен за 15 дана, изјавио је за портал Бест председник Скупштине Града Зајечара, Саша Мирковић.
На тај начин, град Зајечар ће, ако не решити, а оно свакако ублажити дугогодишњи проблем паса луталица, а у њега се могу сместити и пси луталице из других општина Тимочке крајине.
Град Зајечар из буџета је за завршетак овог, давно започетог објекта, издвојио четири милиона динара. Радове изводи АД Пут Зајечар.
Пси луталице ће бити склоњени са улица чиме ће и грађани, посебно деца, бити безбеднији на улицама.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

 • 10
  дец
  Постављене прве кућице за псе

  Радници ЈКП “Хигијена” за викенд су поставили прве кућице за псе у центру града и у насељу Влачић. Стигло је првих 25 кућица, а циљ је да се до средине јануара обезбеди 100 кућица за псе.

  Више
 • 03
  феб
  Зајечар на хуман начин решава проблем напуштених животиња

  Зајечар је други град у Србији који је ове зиме обезбедио смештај за напуштене животиње. Након Панчеваца, Зајечарци су направили кућице које су постављене на територији града, како би пси и мачке имали сигурно склониште од хладноће.

  Више
 • 27
  јун
  Помозите псима у азилу - донирајте храну

  Недавно отвореном Прихватилишту за псе потребна је храна како би „станари“ имали редовне оброке.Александра Алагић, из Радне јединице „Зоохигијена“, која газдује азилом, апеловала је на љубитеље животиња да у складу са својим могућностима помогну и донирају храну и четке за псе.

  Више
 • 04
  мар
  Отворен Азил за псе у Горњој Прлити

  Данас је у селу Горња Прлита званично отворен Азил за псе. Цео објекат је урадјен по европским стандардима и у складу с правилником и добио је употребну дозволу. ЈКП „Краљевица“ бринуће о овом, регионалном, прихватилишту за псе...

  Више

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.