Вести

Обилазак радова на реконструкцији пута до царске палате Феликс Ромулиана

Обилазак радова на реконструкцији пута до царске палате Феликс Ромулиана

Градоначелник Зајечара Велимир Огњеновић обишао је данас радове на поправци деонице државног пута другог А реда према царској палати Ромулијана.

"Ради се на деоници пута у дужини од 1100 метара. Након проширења пута, следи асфалтирање коловоза и постављање сигнализације", рекао је Драган Павковић, инжењер одржавања у ЈП "Путеви Србије".

"Уколико желимо да привучемо туристе морамо да имамо модерне саобраћајнице до историјских налазишта у околини Зајечара, а Феликс Ромулијана је локалитет од светског значаја", поручио је Велимир Огњеновић, градоначелник Зајечара.

"После шест деценија пут ка Ромулијани биће сређен, онако како приличи једном оваквом локалитету", истакао је Бора Димитријевић, директор Народног музеја у Зајечару.

Завршетак радова вредних 33 милиона динара,који се финансирају из средстава ЈП Путеви Србије, планиран је за 10. октобар.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.