Вести

Парастос ослободиоцима Зајечара

Парастос ослободиоцима Зајечара

Помен свим ослободиоцима Зајечара, који су кроз историју положили своје животе на бранику отаџбине, одржан је данас на старом гробљу крај споменика борцима изгинулим у коначном ослобођењу града од Турака.

Парастос је служио епископ тимочки Иларион, након чега су представници града Зајечара, свештенство, ратници и потомци ратника из ослободилачких ратова, одали пошту палим борцима .

„ Жртве дате за слободу Зајечара кроз историју су огромне. Дан ослобођења прослављамо сећајући се оних који су себе уткали у ослобођење града у свим ратовима, од турског ропства, преко оба светска рата, до последњих сукоба на тлу бивше Југославије“,

рекао је заменик градоначелника др Мирко Николић, који је предводио делегацију Зајечара.

Поводом Дана града и 70 година ослобођења од фашизма сутра ће бити положени венци на спомен обележја у граду.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.