Вести

Смотра песме и игре у Шипикову

Смотра песме и игре у Шипикову

Младост је синоћ играла и певала у центру Шипикова где су се мештанима и њиховим гостима представила културно – уметничка друштва из Лубнице, Копривнице, Дубочана, Зајечара, Гамзиграда, Бољевца и села домаћина – Шипикова.

Традиционални Илиндански сабор још једном је показао да оваквих манифестација, којима се подсећа на изворно стваралаштво, никада није довољно јер је то, између осталог, и прилика да се сретну пријатељи и рођаци из иностранства који своје родно место посете током лета.

Поздрављајући учеснике Сабора, домаћина и госте, члан Градског већа, Сузана Стаменковић, истакла је да и ова манифестација може указати на вредности које бисмо, као што то сада чинимо са свирањем на гајдама, могли номиновати за Унескову листу нематеријалног културног наслеђа.

Организатор Илинданског сабора био је ЦЕКИТ у сарадњи са месном заједницом Шипиково а покровитељ Град Зајечар.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

 • 04
  авг
  Oдржан 16. Илиндански сабор

  Након свечаног дефилеа учесника који је почео у 19.30, публику је поздравио Градски већник за културу Вујадин Милошевић, који је и отворио програм.

  Више
 • 06
  авг
  Одржан 15. Илиндански сабор у Шипикову

  У Шипикову код Зајечара, одржан је 15. по реду Илиндански сабор. Илиндански сабор отворио је Вујадин Милошевић, градски већник за културу наглашавајући значај очувања традиције.

  Више
 • 21
  дец
  Испорука пољопривредне опреме из програма ХЕЛП-а

  У оквиру пројекта „Подршка развоју микро бизниса у Србији“, који немачка организација Хелп реализује у сарадњи са Градом Зајечаром, данас је почела испорука пољопривредне механизације газдинствима у зајечарским селима. Опрему вредну 3,5 милиона динара добило је 11 газдинстава.

  Више
 • 13
  авг
  Отворен III Камп класичне музике

  Еминентни музички педагози и извођачи, као и четрдесетак младих талентованих музичара из Србије, Републике Српске, Хрватске и Бугарске, присуствовали су синоћ свечаном отварању III Кампа класичне музике у Зајечару. Речи добродошлице у име града Зајечара упутила им је помоћница градоначелника Сузана Стаменковић.

  Више

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.