Вести

Бржим корацима до регионалне депоније Халово

Бржим корацима до регионалне депоније Халово

Документацију за Пројекат регионалне депоније Халово треба максимално убрзати како би се што пре ушло у конкретну реализацију, а први корак је потписивање међуопштинског Споразума о регионалној депонији Халово.

Како је истакао градоначелник Зајечара, Велимир Огњеновић, регионална депонија Халово стратешки је важан пројекат који ће трајно решити проблем одлагања комуналног отпада у Тимочкој крајини а, уколико се пронађе адекватан инвеститор и других врста отпада.

Из Владе и надлежних министарстава добили смо зелено светло да се овај пројекат максимално убрза, а препоручено је да идемо на варијанту јавно – приватног партнерства. Сви ми од тога треба да имамо и финансијску корист и због тога тражим од председника свих седам општина Тимочког региона да га схвате крајње озбиљно,

рекао је градоначелник Зајечара, Велимир Огњеновић на састанку Координационог одбора.

Да подсетимо, Влада је донела одлуку да у Србији буде највише шест регионалних депонија и утолико је значајније што ће једна од њих бити на територији Града Зајечара.

Улагања у пројекат биће вредно најмање 35 милиона евра.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

 • 24
  јан
  Градоначелник Велимир Огњеновић поднео оставку

  Градоначелник Велимир Огњеновић поднео је неопозиву оставку на место градоначелника Зајечара. У образложењу наводи да се на тај потез одлучио због уштеде у буџету, како би локални избори моглу бити одржани истовремено са председничким изборима овог пролећа.

  Више
 • 30
  дец
  Новогодишња честитка градоначелника Велимира Огњеновића

  Испраћамо тешку годину, пуну одрицања и тешких одлука, годину у којој смо показали да рад и упорност доносе резултате, без обзира на потешкоће. Чека нас пуно посла, али чврсто верујем у наш заједнички успех, поручује градоначелник Велимир Огњеновић у новогодишњој поруци грађанима Зајечара.

  Више
 • 27
  дец
  Новогодишњи пријем: У 2017.годину улазимо са више оптимизма

  Традиционални Новогодишњи пријем за званице из јавног живота града данас је у фоајеу Позоришта Тимочке крајине „Зоран Радмиловић“ приредио градоначелник Велимир Огњеновић са најближим сарадницима.

  Више
 • 25
  нов
  Новац из ИПА фондова за два пројекта

  Поводом два пројекта, која ће у оквиру Програма прекограничне сарадње Бугарска – Србија реализовати градови Зајечар и Видин, конференцију за новинаре одржали су градоначелник Зајечара Велимир Огњеновић и шефица Канцеларије за локални економски развој Сузана Вујић.

  Више

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.