Вести

Aсфалтирана улица 23. дивизије у Зајечару

Aсфалтирана улица 23. дивизије у Зајечару

Завршетак радова на уређењу улице 23. дивизије са сарницима обишао је градоначелник Зајечара Бошко Ничић.

Овог пролећа и лета биће асфалтиране неколико улице у Зајечару, а реч је о улицама које повезују улице Николе Пашића, Светозара Марковића и улицу 7. септембра.

-Започети су завршни радови асфалтирања у оквиру пројекта, који је реализован захваљујући налогу који је дао председник Републике Србије Александар Вучић, приликом обиласка и отварања градског стадиона ’Краљевица’. То је цео овај потез од Призренске улице и улице Светозара Марковића, као и од улице Народне републике. Све су то улице од Николе Пашића до 7. септембра и до надвожњака. То је укупно 3.500 метара асфалта, где ће у првој фази која обухвата 2.110 метара које ћемо градити овог лета бити уграђено око 6.000 тона асфалта. Читав пројекат кад се заврши коштаће око 450 милиона динара, а са ПДВ-ом око 4,3 милиона евра. Први део ради се у 23. дивизије и то је око 311 метара први слој, а ових дана биће урађен и завршни слој. Ту је урађена комплетна замена водоводне инсталације и укупна вредност је 30 милиона динара без ПДВ-а, само у овом делу. Овде се ради рехабилитација улица које нису урађене више од четири деценије, рекао је градоначелник Зајечара Бошко Ничић и додао:

-Ми ћемо на првој наредној седници Скупштине, коју очекујем у другој половини јуна месеца или крајем јуна, донети одлуку да више не буде на 12 месеци, него да људима за ново асфалтирање, пошто иде Јавно -приватно партнерство, за преко две милијарде, улица које ће се радити у граду и у селима, омогућимо да у зависности од тога колики је износ, отплаћују у ратама од 36 до 60 месеци, значи од три године до пет година, истакао је градоначелник.

Како је речено Град ће кроз овај пројекат који ће се отплаћивати у наредних 15 година, како се очекује, значајно унапредити инфраструктуру, а припрема се тендер за избор партнера.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Кључне речи:

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.