Вести

Зајечар: Одржана 109. седница Градског већа

Зајечар: Одржана 109. седница Градског већа

Данас је одржана 109. седница Градског већа којом је председавао Владимир Виденовић заменик градоначелника Зајечара.

Већници су усвојили Нацрт Одлуке о приступању изради Плана детаљне регулације за изградњу хибридне електране „VIDA POWER“ са изградњом система за складиштење електричне енергије на територији Града Зајечара, катастарске општине Глоговица, Дубочане, Мала Јасикова и Копривница, Нацрт Одлуке о окончању поступка ликвидације над Туристичком организацијом града Зајечара - у ликвидацији, Нацрт Решења о давању сагласности ЈКП „Хигијена Зајечар“ Зајечар на цене гробљанских услуга, Нацрт Решења о давању сагласности на Финансијски план за 2024. годину Народног музеја „Зајечар“, Нацрт Решења о давању сагласности на Финансијски план за 2024. годину Историјског архива „Тимочка Крајина“ Зајечар, капо и Нацрт Решења о давању сагласности на Финансијски план Туристичке организације града Зајечара за 2024. годину.

На 109.седници Градског већа усвојен је и Нацрт Решења о давању сагласности на Програм рада Матичне библиотеке „Светозар Марковић“ Зајечар за 2024. годину, Нацрт Решења о давању сагласности на Финансијски план за 2024. годину Матичне библиотеке „Светозар Марковић“ Зајечар, Предлог Годишњег плана јавних конкурса градa Зајечара за 2024. годину, Предлог Решења о одобравању финансирања годишњих програма спортских организација за 2024. годину, Предлог Решења о распореду средстава у области спорта - подршка локалним спортским организацијама, удружењима и савезима за 2024. годину, Предлог Решења о измени Решења о именовању председника, заменице и чланова и чланица као и њихових заменика и заменица у Савету за младе града Зајечара и Предлог Закључка о усвајању Извештаја о коришћењу средстава Буџетског фонда за заштиту животне средине града Зајечара за 2023. годину.

Градски већници су упознати и са Извештајем Комисије за реализацију мера енергетске санације на територији града Зајечара о утрошеним средствима за Пројекат енергетске санације породичних кућа-станова који спроводи Град Зајечар за 2022. годину, а реализује у 2023. години.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.