Вести

Одржана 100. седница Градског већа у Зајечару

Одржана 100. седница Градског већа у Зајечару

Данас је у сали Скупштине града Зајечара одржана 100.седница Градског већа, којом је председавао заменик градоначелника Владимир Виденовић.

Већници су усвојили Нацрт Одлуке о четвртој измени и допуни буџета града Зајечара за 2023. годину, Извештај о спроведеном процесу Јавне расправе о Нацрту Одлуке о буџету града Зајечара за 2024. годину, Нацрт Одлуке о буџету града Зајечара за 2024. годину, са Кадровским планом за 2024. годину, Нацрт Одлуке о утврђивању просечних цена квадратног метра непокретности по зонама за утврђивање пореза на имовину за 2024. годину и Нацрт Одлуке о утврђивању коефицијената за непокретности по зонама и просечних цена одговарајућих непокретности на основу којих је за 2023. годину утврђена основица пореза на имовину обвезника који не воде пословне књиге у најопремљенијој зони.

Зелено светло је дато и на Нацрт Одлуке о окончању поступка ликвидације над Јавним предузећем за планирање, пројектовање, изградњу и надзор „Урбанизам и изградња“Зајечар-у ликвидацији, на Нацрт Решења о усвајању Финансијског извештаја за период од 01.01.2022. године до 31.12.2022. године Јавног предузећа „Дирекција за изградњу“ Зајечар-у ликвидацији, на Нацрт Одлуке о приступању изради Стратегије развоја социјалне политике Града Зајечара, на Нацрт Решења о усвајању Извештаја о степену усклађености планираних и реализованих активности из програма пословања за период од 01.01.2023. до 30.09.2023. године Јавног комуналног предузећа „Водовод“ Зајечар, на Нацрт Решења о усвајању Извештаја о степену усклађености планираних и реализованих активности из програма пословања за период од 01.01.2023. до 30.09.2023. године Јавног комуналног предузећа „Хигијена Зајечар“ Зајечар, на Нацрт Решења о усвајању Извештаја о степену усклађености планираних и реализованих активности из програма пословања за период од 01.01.2023. до 30.09.2023. године Јавног комунално - стамбеног предузећа “Зајечар“ Зајечар, као и на Нацрт Решења о давању сагласности на измену Програма пословања Јавног комунално - стамбеног предузећа “Зајечар“ Зајечар за 2023.годину.

На Градском већу је усвојен и Нацрт Решења о давању сагласности на Програм пословања Јавног комуналног предузећа „Тимок -одржавање“ Зајечар за 2024. годину, Нацрт Решења о давању сагласности Јавном комуналном предузећу „Тимок -одржавање“ Зајечар на Ценовник услуга, Нацрт Решења о давању сагласности на Програм пословања Јавног комуналног предузећа „Паркирање, пројектовање и надзор“ Зајечар за 2024. годину, Нацрт Решења о поверавању права управљања и одржавања непокретности у јавној својини града Зајечара ЈКП „Хигијена Зајечар“ Зајечар, Нацрт Решења о давању сагласности на нацрт и закључење Уговора о успостављању права трајне и преносиве службености, Нацрт Решења о разрешењу и именовању члана Школског одбора Основне школе „15. мај“ у Малом Јасеновцу као и Предлог Закључка о давању сагласности за закључење Споразума о пословно-техничкој сарадњи.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

 • 25
  мај
  ЕНЕРГЕТСКА САНАЦИЈА: ПОТПИСАНИ УГОВОРИ СА ГРАЂАНИМА ЗАЈЕЧАРА

  У великој сали Скупштине града Зајечара данас је уприличено потписивање уговора са грађанима који су на конкурсу за суфинансирање мера енергетске санације породичних кућа и станова, остварили право на субвенционисана средства.

  Више
 • 22
  мај
  У Зајечару и ове године "Михољски сусрети села"

  У згради Палате ,,Србија“ у Београду, данас је у име Града Зајечара Весна Станковић градска већница за пољопривреду потписала Уговор са Министарством за бригу о селу за доделу бесповратних средстава за организовање манифестације ,,Михољски сусрети села“ за 2024. годину.

  Више
 • 22
  мај
  ЗАЈЕЧАР И ОВЕ ГОДИНЕ У ПРОГРАМУ ЕНЕРГЕТСКЕ САНАЦИЈЕ ПОРОДИЧНИХ КУЋА И СТАНОВА

  Министарка рударства и енергетике Дубравка Ђедовић Хандановић, уручила је у Новом Саду уговоре локалним самоуправама које су добиле средства у овогодишњем програму енергетске санације породичних кућа и станова, међу којима је и град Зајечар.

  Више
 • 16
  мај
  Зајечар: Одржана 22.седница Скупштине града

  Одлука о усвајању Плана детаљне регулације за зону експлоатације „Влашка“ у Малом Извору била је повод окупљања групе грађана предвођене зајечарском опозицијом испред зграде Градске управе, којима су се обратили народни посланици Александар Јовановић Ћута и Срђан Миливојевић.

  Више

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.